Μεγάλη άνοδος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών σε ψήφους και ποσοστά

Τη μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις δυνάμεις σημείωσε η ΑΣΕ στις αρχαιρεσίες για το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και την εκλογή αντιπροσώπων για το επερχόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε ψήφους και ποσοστά από όλες τις άλλες δυνάμεις σημείωσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, με τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 88ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η ΑΣΕ έλαβε 110 ψήφους (από 88) και εξέλεξε 2 (από 2) αντιπροσώπους στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, σε απόλυτο αριθμό ψήφων και ποσοστά στις εκλογές των Συλλόγων, έρχεται 3η δύναμη με σημαντική αύξηση!

Στην κάλπη για τους αντιπροσώπους για το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, η ΑΣΕ αναδείχτηκε σε 3η δύναμη για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια με 114 (από 90) ψήφους και εξέλεξε 31 (από 24) αντιπροσώπους.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΕ σημειώνει:

«Είναι θετικό και ελπιδοφόρο ότι ενισχύεται και μέσα στους εκπαιδευτικούς ο αγωνιστικός πόλος, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που όλα τα προηγούμενα χρόνια ηγήθηκαν στην πάλη για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης, στάθηκαν απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Η δύναμη που θεωρεί ρεαλιστικό και σύγχρονο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που δεν παζαρεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά παλεύουν για τη μονιμοποίηση των 35.000 και πλέον απολυμένων αναπληρωτών, το μπλοκάρισμα της αντιδραστικής αξιολόγησης με κήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ, την εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με τις αναγκαίες υποδομές, χρηματοδότηση και διορισμούς, για σχολείο Γενικής Παιδείας που θα μορφώνει όλα τα παιδιά!

H δυναμική του αποτελέσματος, απόρροια της πρωτοπόρας θέσης, στάσης και δράσης μας, θα κατατεθεί στους αγώνες του κλάδου μας και του εργατικού  – λαϊκού κινήματος συνεχίζοντας να είμαστε δίπλα σε κάθε σχολείο και συνάδελφο.

Καλούμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση και μπροστά στις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιούλη. Να καταδικάσουν με την ψήφο τους τα κόμματα που μας τσακίζουν τη ζωή, που μας έφτασαν μέχρι εδώ. Να δυναμώσει τη δύναμη εκείνη που στάθηκε δίπλα μας σε κάθε αγώνα, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα».

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: