Μέχρι και για κλοπή(!) διώκουν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ επειδή αντιτάχθηκε σε πλειστηριασμό

Η παραγγελία αφορά συνολικά πέντε αδικήματα, το ένα πιο “ευφάνταστο” από το άλλο: Απλή σωματική βλάβη και συναυτουργία, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ακόμα και κλοπή(!)

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί η κυβέρνηση να τσακίσει το συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε φωνή αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της, ποινικοποιώντας τους αγώνες με κάθε τρόπο. Στο στόχαστρο του αυταρχισμού βρέθηκε αυτή τη φορά ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επειδή είχε συμμετάσχει πέρσι σε αποτροπή πλειστηριασμού σε βάρος φτωχής οικογένειας.

Μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο συνδικαλιστής έλαβε “Κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης”, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τη στόχευση των διωκτών του είναι το γεγονός πως η εξέταση αυτή γίνεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Η παραγγελία αφορά συνολικά πέντε αδικήματα, το ένα πιο “ευφάνταστο” από το άλλο: Απλή σωματική βλάβη και συναυτουργία, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ακόμα και κλοπή(!).

Όλα είχαν ξεκινήσει στις 2 Οκτώβρη 2019, έξω από συμβολαιογραφείο της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι, όπου μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε μέρα απεργίας συνδικάτων συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι και επαγγελματοβιοτέχνες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε πλειστηριασμό.

Η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ τα οποία απέκλεισαν την είσοδο του συμβολαιογραφείου, την ώρα που η Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής συναντιόνταν με στελέχη της Alpha Bank που έβγαζε το ακίνητο στο σφυρί, προκειμένου να γίνει ρύθμιση του χρέους με τρόπο εφικτό για τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας. Η τράπεζα δεσμεύτηκε για χορήγηση αναστολής, ωστόσο λίγο πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του πλειστηριασμού, οι συγκεντρωμένοι έγιναν μπαλάκι μεταξύ τράπεζας και συμβολαιογραφείου, με την πρώτη να δηλώνει πως έδωσε την εντολή και το δεύτερο να μην το επιβεβαιώνει.

Όπως ήταν λογικό, ζητήθηκε οι άμεσα οι ενδιαφερόμενοι από την πλευρά της οικογένειας να μπουν στο συμβολαιογραφείο για να ενημερωθούν σχετικά με το τι πραγματικά συνέβαινε. Τότε παρενέβησαν τα ΜΑΤ, ρίχνοντας χημικά στους συγκεντρωμένους. Εντέλει ο πλειστηριασμός όντως ανεστάλη ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης, ενώ τώρα η κυβέρνηση εκδικητικά, ενεργοποιεί ένα χρόνο μετά τη δίωξη σε βάρος του συνδικαλιστή, ενταγμένη στο γενικότερο πλαίσιο κλιμάκωσης της καταστολής που εντείνεται τους τελευταίους μήνες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: