Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα

Ζητούμενο για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο είναι η ισορροπία μεταξύ του “αποδεκτού” εύρους ανθρώπινων απωλειών και των απωλειών στη σφαίρα της οικονομίας. Στόχος τους είναι να μη χάσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, να μη δημιουργηθούν συνθήκες για την αποσταθεροποίηση της εξουσίας τους.

Ένα πολύ ωραίο, κατατοπιστικό βίντεο από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα.

Αυτήν ακριβώς που έχουν στο νου τους, όταν προβάλλουν τη θεωρία πως κάποιες κυβερνήσεις θέτουν ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και όχι την οικονομία. Λες και μπορεί να είναι ανεξάρτητη η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας από ένα αστικό κράτος που εγγυάται την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Το ζητούμενο για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο είναι η ισορροπία μεταξύ του “αποδεκτού” εύρους ανθρώπινων απωλειών και των απωλειών στη σφαίρα της οικονομίας. Στόχος τους είναι να μη χάσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, να μη δημιουργηθούν συνθήκες για την αποσταθεροποίηση της εξουσίας τους.

Για αυτό ο Μητσοτάκης είπε ότι

Το μεγαλύτερο κέρδος αυτής της κρίσης έχει όνομα και λέγεται εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη προς το κράτος και την κυβέρνηση.

Και πρόσθεσε, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα:

Τα μεγάλα βήματα που γίνονται τώρα είναι όπλα που μπορούν να γίνουν μοχλός σταθερής προόδου.

Ποια είναι αυτά τα “μεγάλα βήματα” της κυβέρνησης; Ανεργία, παράταση ωραρίου στα σούπερ μάρκετ, μαζικές αναστολές συμβάσεων, αναστολή απαγόρευσης της πολιτικής επιστράτευσης εργαζόμενων με ΠΝΠ.

Την ίδια στιγμή δε δίνουν δεκάρα για τον άνθρωπο και κωφεύουν σε όσα λένε οι ειδικοί για τις ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Πληρώσαμε την κρίση τους, δε θα πληρώσουμε και τις συνέπειες της πανδημίας. Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας. Λογαριαζόμαστε τώρα όχι μετά. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: