Με μηνύσεις και συλλήψεις συνδικαλιστών απαντά ο ΟΤΕ στους απεργούς

Η “αόρατη” για τα μεγάλα ΜΜΕ απεργία έχει θορυβήσει τα αφεντικά, που πλέον καταφεύγουν ανοιχτά σε μέτρα κατατρομοκράτησης των απεργών.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους απεργιακούς αγώνες των τελευταίων ετών, ωστόσο στα μέινστριμ μέσα όλες αυτές τις μέρες κυριαρχεί κυριολεκτικά ο νόμος της σιωπής, με ελάχιστες και μάλλον από σπόντα αναφορές, ενώ οι όποιες νύξεις διοχετεύουν την εργοδοτική προπαγάνδα περί “μικρής συμμετοχής” στην απεργία.

Μια προπαγάνδα την οποία διαψεύδουν οι ίδιες οι ενέργειες της εταιρείας, η διοίκηση της οποίας δείχνει ξεκάθαρα να χάνει την ψυχραιμία της, προσφεύγοντας πλέον στην ανοιχτή τρομοκρατία, προσδοκώντας στην αρωγή των μηχανισμών καταστολής και των αστικών δικαστηρίων. Έτσι λοιπόν “μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου” υπέβαλε ο ΟΤΕ, στρεφόμενος κατά των απεργών και ειδικότερα της απεργιακής περιφρούρησης, κάνοντας λόγο για “παρεμπόδιση εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους” και “αποκλεισμούς κτιρίων”. Το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να προστατεύσουν τον αγώνα τους από απεργοσπαστικούς μηχανισμούς στοχοποιείται και επιχειρείται να ποινικοποιηθεί.

Ήδη εξάλλου στην καταγγελία της, η εργοδοσία ομολογεί ότι έχει προσφύγει στην αστυνομία για να προχωρήσει σε “συστάσεις” σε βάρος των απεργών. Συστάσεις που προφανώς δεν είναι αρκετές και πλέον, όπως δείχνει η σύλληψη συνδικαλιστών, πριν λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας για άλλη μια φορά τα άψογα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ έναντι των εργοδοτικών κελευσμάτων.Η τρομοκρατία δε θα περάσει και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους, ενάντια στις πρόσφατες απολύσεις φυλάκων, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και συμβάσεις με αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους ενιαία και χωρίς διαχωρισμούς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: