Με ΜΑΤ και νοθεία το συνέδριο των εργατοπατέρων στην Κοζάνη – Αποχώρησε η “Ταξική Ενότητα”(VIDEO)

Φαίνεται πως οι εργατοπατέρες του ΕΚ Κοζάνης διδάσκοντα “από τους καλύτερους”, δηλαδή την ηγεσία της ΓΣΕΕ, που έχει εξειδικευθεί στη διεξαγωγή συνεδρίων και άλλων διαδικασιών με αστυνομική παρουσία για να τη φυλάει από τους εργαζόμενους. 

Το πλάνο που ακολουθεί και αλιεύσαμε από το λογαριασμό του ΠΑΜΕ στο τουίτερ, δεν είναι από το συνέδριο των G7 στην Κορνουάλη, ούτε έστω από κάποια επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κοζάνη. Πρόκειται γι’ αυτό που αντικρύζουν όσοι προσέρχονται στο 37ο Συνέδριο του ΕΚ Κοζάνης, όπου η πλειοψηφία κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις για να απαγορεύσουν την είσοδο σε ανεπιθύμητους αντιπροσώπους, στα πλαίσια της επιχείρησης να βρεθούν εκτός διαδικασίας εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της “Ταξικής Ενότητας”, ώστε να διατηρηθούν οι υπέρ τους πλαστοί συσχετισμοί. Μάλιστα, οι εργατοπατέρες δε δίστασαν να επιτεθούν απρόκλητα σε κινητοποίηση σωματείων ενάντια στο συνέδριο – παρωδία.

Φαίνεται πως οι εργατοπατέρες του ΕΚ Κοζάνης διδάσκοντα “από τους καλύτερους”, δηλαδή την ηγεσία της ΓΣΕΕ, που έχει εξειδικευθεί στη διεξαγωγή συνεδρίων και άλλων διαδικασιών με αστυνομική παρουσία για να τη φυλάει από τους εργαζόμενους.

Μετά από αυτές τις πραξικοπηματικές απόπειρες φίμωσης, οι δυνάμεις της “Ταξικής Ενότητας” αποχώρησαν από το συνέδριο βίας και νοθείας, με συνθήματα όπως “Συνδικάτο εργατών, όχι των εργοδοτών” και “Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες”.

Σε ανακοίνωσή τους, οι αντιπρόσωποι της “Ταξικής Ενότητας” σημειώνουν πως:

«Σήμερα Κυριακή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το 37ο Συνέδριο του Εργατικού κέντρου Κοζάνης. Στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου είχαν προσέλθει από το πρωί οι αντιπρόσωποι της Ταξικής Ενότητας, εκλεγμένοι από 5 σωματεία (Γουνεργατών, Οικοδόμων, Ιδιωτικών υπαλλήλων, ΣΕΕΕΝ, Οδηγών). Η ηγετική ομάδα της παράταξης της ΔΑΚΕ με το έτσι θέλω επιδίωξε να πετάξει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των σωματείων εκτός συνεδρίου.

Θέλουν να παρεμποδίσουν τις δυνάμεις της ταξικής ενότητας που από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν ότι η νέα κρίση, που η πανδημία την επιτάχυνε και την βάθυνε, ήρθε να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Στην περιοχή μας η αντεργατική -αντιλαϊκή πολιτική εκφράζεται και με το παραπέρα βήμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα αποτελέσματά της θα είναι τραγικά για το λαό!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και με την ανάδειξη όλων των αντεργατικών νόμων που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, με αποκορύφωμα τον νόμο- έκτρωμα, που συζητιέται αυτές τις μέρες στη βουλή, για άλλη μια φορά τα ταξικά σωματεία πρωταγωνίστησαν στην επιτυχημένη απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιουνίου, δίνοντας αποστομωτική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Τους ενοχλεί που δεν έχει βρεθεί ούτε ένα σωματείο, συνδικάτο που να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο θετικό, πλην της θλιβερής ΓΣΕΕ.

Τους ενοχλεί που υπάρχουν οι ταξικές δυνάμεις και ακολουθούν τον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα επιδιώκουν να διαμορφώσουν πλαστούς συσχετισμούς για να βάλουν τους εργαζόμενους στο περιθώρια και τα σωματεία και την συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

Για να περάσουν τα βρώμικα σχέδια τους, έφτασαν στο σημείο να καλέσουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δυνάμεις καταστολής, για μια ακόμη φορά σε διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και αντιπροσώπους της Ταξικής Ενότητας. Οι αντιπρόσωποι της ταξικής ενότητας και εργαζόμενοι απαίτησαν να γίνουν δεκτοί οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των σωματείων. Εξ αρχής επιδίωξη των αντιπροσώπων της Ταξικής Ενότητας ήταν να γίνει πραγματικό συνέδριο όπου θα συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής.

Αυτό που ενοχλεί την συνδικαλιστική μαφία είναι ότι τα ταξικά σωματεία ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση και την πολιτική της, ότι αγωνίζονται στους χώρους δουλειάς για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ότι πρωτοστατούν στην πάλη και την σύγκρουση για να ζούμε σαν άνθρωποι και όχι σαν δούλοι.

Οι αντιπρόσωποι της Ταξικής Ενότητας συνεχίζουμε τον αγώνα για Συνδικάτα Εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Δίνουμε την μάχη για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα και η κατάργηση του 8ωρου, κλιμακώνοντας τους αγώνες με την απεργία στις 16 Ιουνίου».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: