Μαραθώνας: Αφεντικό πυροβόλησε με καραμπίνα εργάτη που ζήτησε να πληρωθεί τα δεδουλευμένα

Το περιστατικό δείχνει την κλασική νοοτροπία του αφεντικού, που θεωρεί ότι μπορεί να τους απειλεί, όταν αυτοί τολμούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Ένα ακόμα “μεμονωμένο περιστατικό” εργοδοτικής αυθαιρεσίας έρχεται στη δημοσιότητα, καταδεικνύοντας τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα και πώς συνηθίζουν να μεταχειρίζονται τα αφεντικά τους εργάτες τους.

Το ρεπορτάζ του STAR αναφέρει ότι χτες το βράδυ σε μια επιχείρηση στο Μαραθώνα, ένας 23χρονος εργαζόμενος είχε έντονη λογομαχία με το αφεντικό του, ζητώντας να πάρει τα οφειλόμενα δεδουλευμένα. Όταν άναψαν τα αίματα, το αφεντικό θεώρησε σκόπιμο όχι μόνο να μην δώσει τα χρήματα που χρωστά, αλλά να πυροβολήσει με καραμπίνα εναντίον του εργάτη που τόλμησε να διεκδικήσει τα χρήματά του.

Στη συνέχεια ο δράστης έφυγε για να διαφύγει τη σύλληψη, ενώ το θύμα έμεινε αβοήθητο και χρειάστηκε να καλέσει ο ίδιος από το κινητό του την αστυνομία και το ασθενοφόρο. Ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αφού τα σκάγια δεν τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Το περιστατικό αυτό δείχνει την κλασική νοοτροπία του αφεντικού, που θεωρεί ότι έχει ακόμα και δικαίωμα “ζωής και θανάτου” στους εργάτες του και μπορεί να τους απειλεί, όταν αυτοί τολμούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: