Κυβέρνηση και εφοπλιστές έσπασαν τα μούτρα τους! – Το λιμάνι του Πειραιά απεργεί απ’ άκρη σε άκρη!

Η μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι διασφάλισε την καθολική επιτυχία της απεργίας, που είναι 24ωρη και συνεχίζεται ως το βράδυ.

Θέλει κόπο, μα κυρίως τρόπο. Σχέδιο, οργάνωση και μαζικότητα.

Η αστική δικαιοσύνη έκανε αυτό που ξέρει, κηρύσσοντας -ως συνήθως- παράνομη και καταχρηστική την απεργία των ναυτεργατών, για να καλυφθεί σε τριτοβάθμιο επίπεδο από τη ΓΣΕΕ -κάτι που επιχειρεί να αλλάξει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Και οι εργάτες έκαναν επίσης αυτό που ξέρουν, από τη δική τους σκοπιά.

ΑΠΕΡΓΙΑ! Μαζική και περιφρουρημένη, που νέκρωσε το λιμάνι!

Στα μεγάφωνα της μεγάλης συγκέντρωσης στα Προπύλαια ακούστηκε πως η συμμετοχή στην απεργία στο λιμάνι ήταν καθολική, ενώ κυβέρνηση και εφοπλιστές έσπασαν τα μούτρα τους.

Το ρεπορτάζ του 902 αναφέρει για την απεργιακή συγκέντρωση, που έγινε στο λιμάνι.

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι εργαζόμενοι του Πειραιά, στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Διατρανώνουν την θέλησή τους να μην κάνουν βήμα πίσω, να μην υποχωρήσουν, να μην επιτρέψουν τον εργασιακό μεσαίωνα για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Με συνθήματα όπως: «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά – Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά» και «Λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή – οργανώσου τώρα για την ανατροπή» καλούν τους εργαζόμενους να μην δεχθούν να γίνουν δούλοι του 21ου αιώνα.

Στην κεφαλή της πορείας έχει μπει το πανό του Εργατικού Κέντρου που αναγράφει: «Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα». Ακολουθεί το πανό των ναυτεργατικών σωματείων με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο».

Η απεργία συνεχίζεται ως το τέλος της μέρας -ως 24ωρη- και η απεργιακή φρουρά παραμένει σε επιφυλακή, για να διασφαλίσει ότι κανένα δρομολόγιο δε θα εκτελεστεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: