Ξυλοδαρμούς διανομέων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ – «Νταήδες» έστειλαν στο νοσοκομείο διανομέα επειδή ζήτησε να πληρωθεί

Για ένα κομμάτι ψωμί συνάδελφοί μας καταλήγουν στο νοσοκομείο. Δεν φτάνουν όλα τα υπόλοιπα που έχουν να αντιμετωπίσουν στον αγώνα της επιβίωσης πλέον τρέμουν για το τι θα αντιμετωπίσουν όταν παραδώσουν την παραγγελία. 

Δεν είμαστε αναλώσιμοι!

Δυστυχώς για πολλοστή φορά, γινόμαστε μάρτυρες της σκληρής πραγματικότητας που έχει να αντιμετωπίσει ένας διανομέας στην βάρδια του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από διάφορα ειδησεογραφικά σαιτ, συνάδελφοι μας έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού το απόγευμα της Κυριακής εν ώρα εργασίας από πελάτες. Αρχικά χτυπήθηκε ο διανομέας που έκανε την παράδοση επειδή ζήτησε να πληρωθεί και εν συνέχεια και άλλοι δύο συνάδελφοι του που έσπευσαν στον χώρο για να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί, με τον ένα εκ των  δύο μάλιστα να καταλήγει στο Νοσοκομείο. Ως Γραμματεία εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους συνάδελφους μας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, και ζητάμε από τις αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν άμεσα οι δράστες και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.  

Το τελευταίο διάστημα τείνουν να γίνουν συνήθεια τέτοια περιστατικά με δεκάδες συναδέλφους ανά την Ελλάδα να βάζουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και να καταλήγουν ξυλοκοπημένοι στο κυνήγι για το μεροκάματο. Αποδεικνύεται η επικινδυνότητα της συγκεκριμένης ειδικότητας, με απρόβλεπτα περιστατικά που έρχονται να προστεθούν πλέον στις ήδη τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Για ένα κομμάτι ψωμί συνάδελφοί μας καταλήγουν στο νοσοκομείο. Δεν φτάνουν όλα τα υπόλοιπα που έχουν να αντιμετωπίσουν στον αγώνα της επιβίωσης πλέον τρέμουν για το τι θα αντιμετωπίσουν όταν παραδώσουν την παραγγελία. 

Τα εκατοντάδες ‘’ατυχήματα’’, οι δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι δεν οφείλονται ούτε στην κακία την ώρα, ούτε στο κακό το ριζικό. Οι αιτίες είναι συγκεκριμένες και ξεκάθαρες, από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη εργασία, τα ελλιπή μέτρα προστασία, τον μηδαμινό εξοπλισμό, τις ακραίες καιρικές συνθήκες στις οποίες δουλεύουν, τα δεκάωρα και τα δωδεκάωρα, την εντατικοποίηση της δουλείας, την απουσία ελέγχων στους χώρους δουλειάς κλπ. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν μια μέγγενη που παγιδεύει τους εργαζόμενους και τους μετατρέπει σε υποψήφια θύματα για τα κέρδη των λίγων.

Οι ευθύνες για τις συνθήκες εργασίας και για το συγκεκριμένο αλλά και για όλα τα άλλα ατυχήματα βαραίνουν και την εργοδοσία και την Κυβέρνηση, οι οποίες οποία ακόμα και μετά από όλα αυτά, αρνούνται πεισματικά να πάρουν μέτρα και να επαναφέρουν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.  Στο όνομα του κέρδους έχουν μετατρέψει τους διανομείς σε σύγχρονους δούλους, πετώντας τους ένα ξεροκόμματο κι αφήνοντάς τους έκθετους σε κάθε κίνδυνο, φυσικό και ανθρώπινο.

Σήμερα είναι εφικτό και αναγκαίο να δουλεύουμε με ανθρώπινους μισθούς και ωράρια, με μέτρα προστασίας και ασφάλειας και να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας με αξιοπρέπεια. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην μείνουν θεατές αλλά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. 

Διεκδικούμε: 

∙ Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς 

∙ Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών 

∙ Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες 

∙ Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη 

∙ Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη 

∙ Τακτικοί έλεγχοι από την Τεχνική Επιθεώρηση 

∙ 5μερο-7ωρο 

∙ Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού του ΠΑΜΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: