“Κλείστε το κολαστήριο της Μόριας” – Με προμετωπίδα τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών η πορεία των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη

Με τον τρόπο αυτό το εργατικό κίνημα εκφράζει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες που τόσο σκληρά δοκιμάζονται, απαιτώντας να δοθεί η μόνη δίκαιη λύση εδώ και τώρα.

Ένα μεγάλο πανό του ΠΑΜΕ με το σύνθημα “Κλείστε το κολαστήριο της Μόριας – Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων – μεταναστών – Να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους” βρίσκετια στην κεφαλή της πορείας συνδικάτων εργαζομένων, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης και πλέον κατευθύνονται στην πλατεία Αριστοτέλους. Με τον τρόπο αυτό το εργατικό κίνημα εκφράζει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες που τόσο σκληρά δοκιμάζονται, απαιτώντας να δοθεί η μόνη δίκαιη λύση εδώ και τώρα.

Παράλληλα, δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι εργατικές διεκδικήσεις, με συνθήματα όπως “Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, χωρίς αφεντικά” και “Για την ανάπτυξή τους και τις επενδύσεις, μας θέλουν δούλους χωρίς διεκδικήσεις”. Οι εργαζόμενοι στέλνουν έτσι το μήνυμα ότι δεν εντυπωσιάζονται από τις δήθεν “φιλολαϊκές” εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη, που στην πραγματικότητα προμηνύουν ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο και νέες θυσίες για το λαό.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία ΧΑΝΘ διαβάστηκε επίσης το κάλεσμα του ΠΑΜΕ ενόψει της συγκέντρωσης που εξήγγειλε στο Εφετείο της Αθήνας στις 7 Οκτώβρη, τη μέρα έκδοσης της απόφασης για τη δίκη της ΧΑ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: