Κερκυραίος εργατοπατέρας τερμάτισε το “μαγείρεμα” και όρισε Συνέλευση και εκλογές σωματείου στο αστυνομικό μέγαρο!

Έχοντας ως στόχο να απομονώσει τα μέλη του Σωματείου, στο οποίο προεδρεύει, από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να προχωρήσει εν κρύπτω σε εκλογές, για αντιπροσώπευση στο ΕΚΚ, αποφάσισε να διεξάγει στις 27 Μάρτη Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες του Σωματείου όχι στο Εργατικό Κέντρο, όπως γινόταν πάντα μέχρι σήμερα αλλά στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων!

Κάθε μέρα και ένα βήμα παραπέρα το πηγαίνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, για να ξεπεράσει τα εμπόδια, που του βάζουν οι εργαζόμενοι των ταξικών Σωματείων! Κάθε μέρα ξεπερνά και τον ίδιο του τον εαυτό σε μεθοδεύεις και αλχημείες, προκειμένου να διαμορφώσει συσχετισμούς, που εξυπηρετούν καλύτερα τα σχέδια των μεγάλων αφεντικών!

Αυτήν την φορά «πρώτο βιολί» του «μαγειρέματος» ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εποχικών Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος κος Άνθης Γιώργος και παράνομο μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΚΚ), σύμφωνα και με το Πρωτοδικείο, αφού εδώ και καιρό είναι δημόσιος υπάλληλος! Ο κύριος αυτός έχοντας ως στόχο να απομονώσει τα μέλη του Σωματείου, στο οποίο προεδρεύει, από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να προχωρήσει εν κρύπτω σε εκλογές, για αντιπροσώπευση στο ΕΚΚ, αποφάσισε να διεξάγει στις 27 Μάρτη Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες του Σωματείου όχι στο Εργατικό Κέντρο, όπως γινόταν πάντα μέχρι σήμερα αλλά στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων!

Μάλιστα, όταν αντιπρόσωποι ταξικών Σωματείων πήγαν στον χώρο, που διεξάγονταν η Γενική Συνέλευση, για να μιλήσουν με τους εργαζόμενους, εκείνος σε έξαλλη κατάσταση απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία (!), ότι οι αντιπρόσωποι των ταξικών Σωματείων δεν έχουν καμία «δουλειά στο κτίριο της Υπηρεσίας»  και ότι επί της ουσίας δεν έχουν δικαίωμα εργαζόμενοι να συνομιλούν με άλλους εργαζομένους! Είναι ο ίδιος που μαζί με την εργοδοτική ομάδα του ΕΚΚ, κατηγορούν τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. ότι δεν θέλουν την ενότητα των εργαζομένων. Είναι ο ίδιος που μαζί με την εργοδοτική ομάδα του ΕΚΚ, όπου βρεθούν και όπου σταθούν μιλούν για δημοκρατία… Έτσι εννοούν και την «ενότητα» και την δημοκρατία… Πάντα στο πλαίσιο που εξυπηρετεί την μεγαλοεργοδοσία!

Και από αυτό το περιστατικό φαίνεται ξεκάθαρα ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει τους εργαζόμενους απομονωμένους, αδύναμους, μακριά από την οργανωμένη συλλογική δράση. Που τους θέλει πιόνια στα χέρια των ανθρώπων της εργοδοσίας, ώστε να προχωράνε τα σχέδια των μεγαλοεργοδοτών!

Εμείς τους λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη κανενός εργαζόμενου. Καλούμε τους εργαζόμενους-μέλη του Σωματείου των Εποχικών Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, να προβληματιστούν από την στάση και τον ρόλο που παίζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός μέσα στο Σωματείο τους. Να προβληματιστούν κατά πόσον αυτή η στάση του απερχόμενου προέδρου του Σωματείου τους, τους έχει βοηθήσει να αναπτύξουν τις διεκδικήσεις τους, να έρθουν σε επαφή με άλλους εργαζόμενους, να ενισχύσουν τον αγώνα τους για ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των ίδιων και των παιδιών τους!

Εμείς υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση! Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την οργάνωση του αγώνα όλων των εργαζόμενων με προσανατολισμό τέτοιο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ίδιων και όχι των αφεντικών και των κυβερνήσεών τους!
Στον κύριο Άνθη και στην εργοδοτική του παρέα στο ΕΚΚ τους κάνουμε μια πρόταση. Τώρα που πήραν φόρα, ας προτείνουν στα φιλαράκια τους, τους εργοδότες και εργοδοτικούς συνδικαλιστές στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, να διεξάγουν το συνέδριο της Συνομοσπονδίας, που οι ίδιοι τίναξαν στον αέρα, όταν είδαν ότι δεν προχωράνε τα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας, στην ΓΑΔΑ! Είναι το τελευταίο τους καταφύγιο!

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: