“Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα…” – Κινητοποίηση στο Κορωπί με αφορμή τον τραγικό θάνατο τεσσάρων μεταναστών εργατών

Ανθρώπινοι χώροι διανομής για τους μετανάστες, μέτρα ασφαλείας σε όλες τις δουλειές. Κινητοποίηση του ΕΚ Λαυρίου στο Κορωπί

Τις προάλλες, τέσσερις Πακιστανοί εργάτες άφησαν την τελευταία τους πνοή στα Καλύβια Αττικής, εξαιτίας των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν, στο δώμα που διέμεναν. Αυτό βρισκόταν μες στην εργοστασιακή μονάδα όπου δούλευαν, που προφανώς δεν μπορούσε να κάνει “περιττά έξοδα” για να τους διασφαλίσει τη στοιχειώδη θέρμανση.

Στην Ελλάδα των πλουσίων κοιτασμάτων, των κολοσσιαίων ενεργειακών επενδύσεων και της πράσινης ανάπτυξης, αν δεν έχεις λεφτά για θέρμανση πεθαίνεις ή από το κρύο ή από αναθυμιάσεις.

σχολίαζε η ΤΟ Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της.

Σήμερα το απόγευμα, το ΕΚ Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής απευθύνει κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους εργάτες και προχωρά σε κινητοποίηση, στην πλατεία Ελευθερίας στο Κορωπί, με αφορμή τον τραγικό θάνατο των τεσσάρων εργατών, βάζοντας ως στόχο μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, και διαμονή των μεταναστών εργατών σε κανονικά σπίτια αντί για τρώγλες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: