«Κάτω τα ξερά σας από τους εργάτες» – Καταγγελία της ΟΕΚΙΔΕ για την επίθεση αφεντικού σε μετανάστες εργάτες φασονατζίδικου

Οι απειλές και η τρομοκράτηση των εργαζομένων που σηκώνουν κεφάλι και απαιτούν τα δικαιώματά τους, δεν πρόκειται να περάσουν. Το ταξικό εργατικό κίνημα έχει την πείρα για να τσακίσει όσους απλώνουν τα ξερά τους πάνω σε εργάτες.

Τον εργοδότη φασονατζίδικου για την άγρια επίθεση και τον τραυματισμό δύο συναδέλφων μεταναστών εργατών, επειδή διεκδίκησαν και πέτυχαν από κοινού με το κλαδικό τους Συνδικάτο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος  Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ).

Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί «όλους τους εργαζόμενους στα φασονατζίδικα, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο τους, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για την ανατροπή της βαρβαρότητας».

Στην ανακοίνωσή της η ΟΕΚΙΔΕ αναφέρει τα εξής:

«Κάτω τα ξερά σας από τους εργάτες.

Οι μετανάστες εργάτες στον Ιματισμό δεν είναι μόνοι τους, έρμαια εγκληματικών ενεργειών και της άγριας εκμετάλλευσης των φασονατζίδων και των μεγάλων εταιρειών του κλάδου, που βρίσκονται πίσω από αυτές τις άθλιες συνθήκες εργασίας, που υπηρετούν την κερδοφορία τους.

Οι απειλές και η τρομοκράτηση των εργαζομένων που σηκώνουν κεφάλι και απαιτούν τα δικαιώματά τους, δεν πρόκειται να περάσουν. Το ταξικό εργατικό κίνημα έχει την πείρα για να τσακίσει όσους απλώνουν τα ξερά τους πάνω σε εργάτες.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών (ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ, κ.ά.) διαχρονικά για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, την ανασφάλιστη δουλειά, τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας που επικρατούν στα εργασιακά κάτεργα.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει. 

Η άκρα του τάφου σιωπή που επιδιώκουν να επιβάλουν οι εργοδότες αποθρασυνόμενοι από το αντεργατικό πλαίσιο, την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, θα σπάσει σε κάθε χώρο δουλείας από την οργανωμένη πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα φασονατζίδικα, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο τους, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για την ανατροπή της βαρβαρότητας».

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: