Κατέληξε ο 59χρονος λιμενεργάτης μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του εν ώρα εργασίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Μόνο οι εργαζόμενοι με την κοινή τους πάλη, μέσα από τα σωματεία τους, διεκδικώντας άμεσα από τους υπεύθυνους φορείς την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, μπορούν να μετατρέψουν την ευχή “να είναι ο τελευταίος νεκρός” σε πραγματικότητα

Υπέκυψε στα τραύματά του, ο 59χρονος λιμενεργάτης που τραυματίστηκε σοβαρά, νωρίς το πρωί, στο εμπορικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο 59χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στα δύο κάτω άκρα από περονοφόρο μηχάνημα το οποίο εκτελούσε εργασίες εναπόθεσης φορτίου. Μετά το ατύχημα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η Κομματική Οργάνωση Μεταφορών της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του 59χρονου εργαζόμενου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Δυστυχώς η εργατική τάξη της πόλης μας θρηνεί ένα ακόμα θύμα στον βωμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι τυμπανοκρουσίες για τις εξαγορές, τις επενδύσεις και την “αναβάθμιση” του λιμανιού της πόλης που περνάνε μέσα από τον στόχο για την μετατροπή της περιοχής μας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων, δεν μπορούν να κρύψουν ότι γίνονται πάνω στα σμπαραλιασμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στην έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

Πολύ σοβαρές ευθύνες, μαζί με την εργοδοσία, έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ που με τον νόμο-έκτρωμα που ψήφισε την Πέμπτη επιβάλλει ατελείωτες ώρες δουλειάς και δίνει συντριπτικό χτύπημα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της τήρησης των απαραίτητων μέτρων.

Μόνο οι εργαζόμενοι με την κοινή τους πάλη, μέσα από τα σωματεία τους, διεκδικώντας άμεσα από τους υπεύθυνους φορείς την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, μπορούν να μετατρέψουν την ευχή “να είναι ο τελευταίος νεκρός” σε πραγματικότητα».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: