Καταγγελία για την απόλυση εργαζόμενου στο Athens Metro Mall

Πίσω από τα φανταχτερά φώτα των επιγραφών οι εργοδότες αξιοποιώντας κάθε πλευρά που τους δίνει η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων, σε μειώσεις ή αντικαταστάσεις προσωπικού με νέους με χαμηλότερους μισθούς και χειρότερες εργασιακές σχέσεις.

Πίσω από τα φανταχτερά φώτα των επιγραφών οι εργοδότες αξιοποιώντας κάθε πλευρά που τους δίνει η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων (ιδιαίτερα όσων έχουν ΣΣΕ, προϋπηρεσία, επιδόματα κλπ), σε μειώσεις ή αντικαταστάσεις προσωπικού με νέους με χαμηλότερους μισθούς και χειρότερες εργασιακές σχέσεις, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να αυξήσουν τα κέρδη τους αλλά και να πάψουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στη χειροτέρευση των όρων εργασίας.

Ο Σύλλογος Εμποροΰπαλλήλων Αθήνας και η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, καταγέλλουν την απόλυση εργαζόμενου στο Athens Metro Mall:

“Κάθε χρόνο οι εργοδότες μπροστά στο κλείσιμο του έτους προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων (ιδιαίτερα όσων έχουν ΣΣΕ, προϋπηρεσία, επιδόματα κλπ), σε μειώσεις ή αντικαταστάσεις προσωπικού με νέους με χαμηλότερους μισθούς και χειρότερες εργασιακές σχέσεις, αξιοποιώντας κάθε πλευρά που τους δίνει η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλούτισε την νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μια τέτοια απόλυση είχαμε τις προηγούμενες ημέρες σε εργαζόμενο στο λογιστήριο της εταιρίας ΤΑΛΙΜΑ ΑΕ όπου διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται το Athens Metro Μall Αγίου Δημητρίου. Η ΤΑΛΙΜΑ ΑΕ εκμισθώνει τα καταστήματα σε εταιρίες (ZARA, Η&Μ, ΤΟΜΜΥ, ΒΕΝΕΤΤΟΝ, ΔΙΑΦΑΝΟ κ.α.) και καθορίζει τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται για την “καλή λειτουργία” της συγκεκριμένης επένδυσης. Επιπρόσθετα για κάποιες επιχειρήσεις παρέχει υπηρεσίες οικονομικής διεύθυνσης και διαχείρισης προσωπικού.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, μαζί και με παρεμβάσεις των σωματείων μας, αντιστεκόταν στην χειροτέρευση όρων εργασίας που προσπαθεί να επιβάλει η εταιρία, όπως ήταν η εργασία της Κυριακής, η προσπάθεια περικοπής του επιδόματος ισολογισμού, αντικαταστάσεις προσωπικού με δυσμενέστερες συμβάσεις εργασίας, υπερωρίες κ.α. Η επαφή του εργαζομένου με τους συναδέλφους του και η ανάδειξη των προβλημάτων στο Mall δεν άρεσε καθόλου στην εργοδοσία που προχώρησαν στην απομόνωση του σε διαφορετικό χώρο εργασίας. Τις προηγούμενες ημέρες η εργοδοσία του ανακοίνωσε την απόλυσή του λόγω «μη καλής συνεργασίας». Κάτι το οποίο κατάλαβαν μετά από 8 χρόνια εργασίας του στην εταιρία! Η απόλυση ενός πρωτοπόρου εργαζόμενου πάντα έχει σκοπό να απαλλαγεί η εργοδοσία από μια «ενοχλητική» γι αυτήν φωνή ώστε πιο εύκολα να προχωρήσει στην χειροτέρευση όρων εργασίας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Στο Metro Mall δουλεύουμε εκατοντάδες εργαζόμενοι (εμποροϋπάλληλοι, αποθηκάριοι, λογιστές, καθαριστές κλπ). Σας καλούμε να γραφτείτε στα σωματεία μας. Να μην μείνετε μόνοι απέναντι στους εργοδότες. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί. Ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς: Αυξήσεις στους μισθούς, Υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751ευρώ, Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, Καθορισμό καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, Τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, Κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.

Διεκδικούμε:
— Την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου στην θέση εργασίας και στα καθήκοντα που είχε
— Να μην γίνει καμία νέα απόλυση.”

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: