Καμία απόλυση εργαζόμενου – Καμία δίωξη συνδικαλιστή – Όλοι οι μεταλλωρύχοι μαζί μπορούμε!

Οι εταιρείες προσπαθούν –ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- να διχάσουν τους εργαζόμενους για να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο. Εμείς όμως οι εργαζόμενοι έχουμε κοινό συμφέρον να είμαστε όλοι ενωμένοι (εργαζόμενοι της “Ελληνικός Χρυσός” και εργολαβικοί εργαζόμενοι) και να διεκδικήσουμε μαζί το δίκιο μας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόταση της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας για κοινή συνάντηση των σωματείων των μεταλλείων Κασσάνδρας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μεταλλωρύχοι της “Ελληνικός Χρυσός” και μεταλλωρύχοι στους εργολάβους, τα παρακάτω:

 – Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Καμία περικοπή εργασιακών κατακτήσεων.

Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής & Ασφάλειας σε όλα τα μεταλλεία (για αερισμό, κάπνα, υποστήριξη στοών, ασφαλή μηχανήματα, ασφαλής διαδρομές, κλπ).

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και αναβαθμισμένα δικαιώματα για όλους τους μεταλλωρύχους. Κανείς μεταλλωρύχος χωρίς ΣΣΕ.

Καμία συνδικαλιστική δίωξη-απόλυση εργαζόμενου.

Γιατί οι τελευταίες ανακοινώσεις της διοίκησης της “Ελληνικός Χρυσός” μόνο ανησυχία προκάλεσαν σε όλους τους εργαζόμενους των μεταλλείων Κασσάνδρας. Καθώς δεν εγγυήθηκε τίποτα ούτε για τους εργαζόμενους της “Ελληνικός Χρυσός” ούτε για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στους εργολάβους της.

Οι συνεχόμενες επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα, στις θέσεις εργασίας, στο μισθό, στις εργατικές κατακτήσεις των μεταλλωρύχων από τις εταιρείες των μεταλλείων (είτε αυτή ονομάζεται “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”, είτε “EDILMAC”, κ.α.) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επιτάσουν οργάνωση και ενότητα όλων των μεταλλωρύχων.

Οι εταιρείες προσπαθούν –ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- να διχάσουν τους εργαζόμενους για να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο. Εμείς όμως οι εργαζόμενοι έχουμε κοινό συμφέρον να είμαστε όλοι ενωμένοι (εργαζόμενοι της “Ελληνικός Χρυσός” και εργολαβικοί εργαζόμενοι) και να διεκδικήσουμε μαζί τα παραπάνω.

ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ «ΦΡΕΝΟ» ΣΤΙΣ «ΟΡΕΞΕΙΣ» ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: