Ήταν δίκαιο (της Cosco) κι έγινε πράξη – Παράνομη η απεργία και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Με ρυθμό πολυβόλου βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες τωνεργαζομένων της Cosco η “βραδυκίνητη” ελληνική αστική δικαιοσύνη. Με νέα συνέλευση οι εργαζόμενοι καθορίζουν τα επόμενά τους βήματα.

Συχνές είναι οι γκρίνιες για τη βραδυκίνητη ελληνική δικαιοσύνη, που κάνει χρόνια ολόκληρα μέχρι να αρχίσει την εκδίκαση πολλών υποθέσεων, πολλώ δε μάλλον μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση. Το φάρμακο σε αυτή τη βραδυπορία έχει βρεθεί εδώ και καιρό, μα όσο πάει γίνεται ολοένα και δραστικότερο: Μιλάμε για την προκήρυξη απεργιών που κρίνονται παράνομες κυριολεκτικά εν ριπή οφθαλμού πλέον.

Μόλις χθες κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία που είχαν προκηρύξει εργαζόμενοι στην Cosco, την ώρα που η εργοδοσία προσπαθούσε με απεργοσπαστικό μηχανισμό, επανδρωμένο και από χρυσαυγίτες να σπάσει την απεργία. Οι εργαζόμενοι, καλυπτόμενοι από την απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισαν χεθς βράδυ να συνεχίσουν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους. Κι αφού λυτοί και δεμένοι (σκύλοι των αφεντικών) που έπεσαν πάνω τους δεν επαρκούσαν να τους κάμψουν, ήρθε πριν λίγο και νέα δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco. Η σπουδή της αστικής δικαιοσύνης, αντανακλώντας εκείνη της επιχείρησης, δεν κρύβεται, καθώς το δικαστήριο δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει “άμεσα εκτελεστέα” την απόφασή του.

Πρόκειται για τη δεύτερη εντός 24ωρου αγωγή που κατέθεσε η εταιρεία, αξιοποιώντας στο έπακρο την αντιλαϊκή και αντιαπεργιακή νομοθεσία που διατηρεί και εμβαθύνει η συγκυβέρνηση των Σύριζα-Ανέλ. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε γενική συνέλευση με σκοπό τον καθορισμό της στάσης τους, παραμένοντας αμετακίνητοι στις πύλες του ΣΕΜΠΟ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, μαζί με άλλους εργαζόμενους διάφορων κλάδων, που ήδη από χθες εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Cosco.

Υπό το πρίσμα της τελευταίας εξέλιξης, γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική η χθεσινή ανακοίνωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του Σύριζα, όπου ωσάν να μην κυβερνούσαν, οι υπεύθυνοι διαλαλούν πως “δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές εργασιακές συνθήκες γαλέρας”. Είμαστε σίγουροι βέβαια πως δε θα πτοηθούν και πολύ, καθώς ως γνωστόν η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ουδεμία ευθύνη φέρει η κυβέρνηση για τις αποφάσεις της, ειδικά όταν αυτές δεν εναρμονίζονται με το “αριστερό” της προφίλ.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: