Η πρώτη στάση τηλεργασίας δε βρήκε χώρο στα δελτία ειδήσεων – “Να πάρει πίσω η ΒΕΑΤ τις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία”

Τα ΜΜΕ που διαφήμιζαν την “επιχείρηση-πρότυπο”, δε βρήκαν χώρο για τις 18 απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία, και την πρώτη στάση τηλεργασίας των εργαζομένων.

Η έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας βρήκε την εταιρία εντελώς προετοιμασμένη.

Το σημαντικό είναι ότι είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε αυτή την καταιγίδα και να επανέλθουμε ακόμα ισχυρότεροι από πριν, με φιλόδοξα σχέδια για την μετα-Covid19 εποχή.

Τα εγκωμιαστικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ αναπαρήγαγαν αμάσητα τα πομπώδη λόγια των υπεύθυνων της εταιρίας Beat, προβάλλοντάς την ως πρότυπο. Αυτό που δε διευκρινιζόταν στο ρεπορτάζ είναι ότι η επιχείρηση ήταν απολύτως έτοιμη να μετακυλίσει σε βάρος των εργαζόμενων την κρίση. Ότι ο τρόπος να επανέλθει ακόμα ισχυρότερη από πριν ήταν μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις. Και πως η… “εταιρία-πρότυπο” θα προχωρούσε σε 18 απολύσεις, από αυτές που έχουν απαγορευτεί, εν μέσω κορονοϊού. Γιατί αυτό είναι το πραγματικό πρότυπο για τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Χτες οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας -για την ακρίβεια την πρώτη στάση τηλεργασίας-, με μαζική συμμετοχή, και συμπαράσταση από δεκάδες φορείς και εργατικά σωματεία. Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία του ΣΕΤΗΠ πραγματοποιούσε παρέμβαση έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, με σύνθημα “πάρτε πίσω τις απολύσεις, τις περικοπές και την εκ περιτροπής εργασία”.

Από δημοσιογραφικής άποψης, θα μπορούσε να είναι σχεδόν… “ιστορική στιγμή”: η πρώτη στάση τηλεργασίας. Σε πόσα δελτία ειδήσεων ακούσατε άραγε κάτι σχετικό; Κάτι για τη στάση εργασίας, την κινητοποίηση στα γραφεία της επιχείρησης, τις απολύσεις και τα άλλα μέτρα που πήρε η… “εταιρία-πρότυπο”;

Πόσα ΜΜΕ μετέδωσαν άραγε ότι ήταν ανοησίες και χοντροκομμένα ψέματα τα μεγάλα λόγια για την πανέτοιμη εταιρία και για τις θέσεις εργασίας που θα διαφύλασσε; Και πόσα από αυτά που δεν έβγαλαν κουβέντα, θα μας διαφημίσουν και πάλι αύριο τη νέα “εταιρία-πρότυπο” (ή ακόμα και την ίδια), που δίνει το καλό παράδειγμα μες στην κρίση, με τη δυναμική της ανάπτυξη; Ρητορικά τα ερωτήματα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: