Η ΠΡΟΦΑΡΜ δείχνει τον δρόμο – Απεργούν οι εργάτες σου; Πάρε το 100…

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της ΠΡΟΦΑΡΜ κάλεσε την αστυνομία για να «προφυλάξει» την «ομαλή λειτουργία» της εταιρείας όπως εκείνη το θεωρεί πρωτοπορώντας στην 6ήμερη εργάσιμη εβδομάδα

Η διευθέτηση ωραρίου -λέει ο υπουργός Εργασίας- θα γίνεται μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου. Κατά μια άλλη διατύπωση μόνο αν το ζητάει ο ίδιος. Συναινετικά και κατόπιν συζήτησης-συμφωνίας. Γιατί έτσι ωραία και απλά γίνονται όλα στην αγορά εργασίας. Και αν ο εργοδότης δεν τηρήσει τα προβλεπόμενα, θα βρει απέναντί του τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, που εξαντλεί την αυστηρότητά του σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αν κάποιος αμφιβάλλει για όλα αυτά, μπορεί να δει τι γίνεται στην πράξη. Πχ όταν μια επιχείρηση προσπαθεί να εφαρμόσει την εξαήμερη εργάσιμη εβδομάδα ή όταν ένας εργαζόμενος επιχειρήσει να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του να απεργεί -και να περιφρουρήσει επίσης την κινητοποίησή του.

Αυτή είναι η περίπτωση της επιχείρησης Προφαρμ, στον χώρο του Φαρμάκου. Και αυτό είναι που συμβαίνει στην πραγματική ζωή, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής.

Δεν πρόκειται για σύμπτωση και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το κράτος και οι μηχανισμοί καταστολής του είναι φτιαγμένα στα μέτρα της κυρίαρχης τάξης και σπεύδει για να προστατεύσει τα δικά τους συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βαυκαλίζονται πως το κράτος θα παρέμβει και προς δικό τους όφελος. Ή απλώς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους και να αλλάξουν τους συσχετισμούς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: