Η Ικαρία έστειλε μήνυμα συνέχισης και ενδυνάμωσης του αγώνα (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή εργαζομένων από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολουμένων, ανέργων και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη η Απεργιακή Συγκέντρωση στην πλατεία  Ευδήλου Ικαρίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου και του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Με τη συμμετοχή εργαζομένων από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολουμένων, ανέργων και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 του Σεπτέμβρη η Απεργιακή Συγκέντρωση στην πλατεία  Ευδήλου Ικαρίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου και του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Η απεργία με κεντρικό σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα – Η ανάπτυξή τους τσακίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση», αφορούσε τη μάχη των εργαζομένων και του λαού ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση, προκειμένου να τελειώσει ότι άφησε η προηγούμενη, βάζοντας ταφόπλακα στις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

   Από τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων –Βιοτεχνών-Επαγγελματιών Ικαρίας χαιρέτισε ο πρόεδρός του Γιάννης Κράτσας, αναφέροντας τις σημερινές διεκδικήσεις: 

  • Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους όπως ίσχυε μέχρι το 2013 και οριστική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος.
  • Άμεση διαγραφή μέρους του χρέους που μας φόρτωσαν οι κυβερνήσεις την περίοδο της κρίσης, εκτινάσσοντας τη φοροληστεία στα ύψη.
  • Τερματισμό των κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικροεπιχειρήσεις.

Από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας & Φούρνων η πρόεδρός του Βαγγελιώ Λάκκα τόνισε τα αιτήματα αιχμής όπως:

  • Κατάργηση όλων των μνημονιάκων νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών όλων των υπηρεσιών με προτεραιότητα  στους ευαίσθητους τομείς Υγείας – Παιδείας –Παιδικούς Σταθμούς- Καθαριότητα – Υπηρεσίες Πρόνοιας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας , μονιμοποίηση των παρατασιούχων συναδέλφων όπου  οι Δήμοι δεν μπόρεσαν να μπουν στην διαδικασία προσλήψεων.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των Υπηρεσιών του Δημοσίου
  • Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο, τα Σωματεία μας έχουν τους εργαζόμενους τους για να ρυθμίζουν την λειτουργία τους.

 

 Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν: το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας & Φούρνων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας & Φούρνων, το Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας & Φούρνων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας & Φούρνων, η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ-παράρτημα Σάμου-Ικαρίας, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας με παρουσία των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων στο νησί.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την ομιλία του αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Σάμου Αποστόλη Δημόπουλου όπου είπε μεταξύ άλλων: « Διεκδικούμε να αυξηθούν οι μισθοί, να επανέλθουν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να αυξηθούν οι συντάξεις, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να μπει φρένο στο νέο Ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Να ανακουφιστούν εδώ και τώρα οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες από τη φοροληστεία, από τους πλειστηριασμούς. Να σταματήσει ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών, να στελεχωθούν όλες οι μονάδες υγείας».

«Όλοι οι εργαζόμενοι να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και ετοιμαζόμαστε ακόμη πιο αποφασιστικά και μαζικά για νέες κινητοποιήσεις, για νέα απεργία το αμέσως επόμενο διάστημα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: