Η διέξοδος για κάθε εργαζόμενο και  λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στην οργάνωση και πάλη

Την ώρα που το εισόδημα κάθε λαϊκής οικογένειας είναι  καθηλωμένο στον πάτο, η ακρίβεια αδειάζει τις τσέπες μας! Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια

Την ώρα που το εισόδημα κάθε λαϊκής οικογένειας είναι  καθηλωμένο στον πάτο, η ακρίβεια αδειάζει τις τσέπες μας!

Το τελευταίο διάστημα ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων «κατατρώει» ακόμα  περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας. Έχουν αρχίσει να φτάνουν οι  πρώτοι λογαριασμοί με αυξήσεις έως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα, η τιμή της  βενζίνης και του πετρελαίου έχει εκτοξευτεί, ενώ οι αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα  ευρείας κατανάλωσης, όπως ο καφές, τα ζυμαρικά, οι παιδικές τροφές, τα είδη  υγιεινής, τα ροφήματα, μας κάνουν να σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές όταν πάμε  στο σούπερ μάρκετ τι να κόψουμε για να βγάλουμε το μήνα. 

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της επιδιώκουν να παρουσιάσουν τις αυξήσεις  τιμών ως «ένα πρόσκαιρο και παροδικό φαινόμενο, που συμβαίνει παντού και δεν  μπορούμε να το αποφύγουμε γιατί είναι αποτέλεσμα της πανδημίας». 

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Τα περιβόητα κρατικά πακέτα ενίσχυσης όπως  και το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ» δεκάδων δισεκατομμυρίων, δίνονται  στους επιχειρηματικούς ομίλους, το χρήμα ρέει άφθονο για τις μπίζνες τους,  παρασέρνοντας και τις τιμές στα ύψη. Η «πράσινη μετάβαση» και η «απελευθέρωση  της ενέργειας» έχουν εκτοξεύσει επίσης τις τιμές σε απίστευτα επίπεδα. Την ίδια  στιγμή αντιμετωπίζουμε την επιβολή υψηλότερων άμεσων και έμμεσων φόρων που θα  πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες και περνάνε στις τιμές  των προϊόντων. Ήδη ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση για το νέο έτος  δείχνει για ακόμη μια φορά ότι το 95% των φόρων βγαίνει από τα λαϊκά στρώματα και  μόνο το 5% από τις μεγαλοεπιχειρήσεις. 

Τα περίφημα «αντισταθμιστικά» μέτρα για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση, δεν  καλύπτουν «ούτε για ζήτω» τις τεράστιες απώλειες του εισοδήματός μας. Χιλιάδες  οικογένειες και μικροί επαγγελματίες κινδυνεύουν να χάσουν το βιός τους και την  κατοικία τους από τους τραπεζίτες, γιατί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. 

Σε κρίση και ανάπτυξη, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, το μόνο που μένει σταθερό  είναι η εκμετάλλευση των εργαζομένων και το ξεζούμισμα του λαού, γιατί κριτήριο  είναι το κέρδος των λίγων, σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, η διέξοδος για κάθε εργαζόμενο και  λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στην οργάνωση και πάλη με βάση τα δικά μας  συμφέροντα για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες. 

Διεκδικούμε: 

Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των  εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά  διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα. 

Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής  κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.  Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί. 

Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό  εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος  300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους. 

Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους  τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας να μη βγαίνει σε πλειστηριασμό,  πάγωμα κατασχέσεων και χρεών προς τράπεζες. 

Δωρεάν Rapid Test για όλο το λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο  σύστημα υγείας.

Το δίκιο με οργάνωση και αγώνα κατακτιέται  Οργανώσου στο Συνδικάτο σου

Συνδικάτο Οικοδόμων – Παράρτημα Περιστερίου  

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζόμενων Δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ  Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου  

Παράρτημα Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου – Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγ. Βαρβάρας Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου  

Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Αθηνών & Περιχώρων παράρτημα Περιστερίου  Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Παράρτημα Δυτικών  

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α Αττικής και Νήσων  Σύλλογος Γυναικών Περιστερίου (μέλος ΟΓΕ) 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: