Φτιάξτε σωματείο και για τα δέντρα που σας ψήφισαν – Όργια νοθείας εν όψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ καταγγέλλει ο Ριζοσπάστης

Διπλοψηφίσαντες, σωματεία – φαντάσματα, εργοδότες που παίρνουν “απ’το χεράκι” εργαζόμενους να ψηφίσουν, αντι – ΠΑΜΕ συμμαχίες είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το σκηνικό σαπίλας που στήνουν εργατοπατέρες παρέα με τα αφεντικά ενόψει του επικείμενου συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Ένα πάρτι νοθείας έχει στηθεί ενόψει του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και την παρεούλα του Βασιλόπουλου από το χώρο των σούπερ μάρκετ να τα δίνουν όλα για την αλλοίωση των συσχετισμών στο εργατικό κίνημα, πάντα φυσικά με τις ευλογίες των εργοδοτών.

Δε θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από μια οργάνωση της οποίας ο πρόεδρος πέρσι εκθείαζε την έννοια των “κοινωνικών εταίρων” και εξόρκιζε την ταξική πάλη, δηλώνοντας πως υπάρχει “ελεύθερη υπεράσπιση συμφερόντων” και “ίσα μερίδια διαπραγμάτευσης” μεταξύ εργαζομένων κι εργοδοτών: “Πότε μια καπιταλιστική οικονομία μπορεί να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά: Οταν το κεφάλαιο και η εργασία μοιράζονται ίσα μερίδια διαπραγμάτευσης και υπερασπίζονται ελεύθερα τα συμφέροντα που εκπροσωπούν; ‘Η όταν υπάρχει ταξική πόλωση και σύγκρουση;”. Ούτε λόγος για απεργία φυσικά, αφού κατά τον ίδια ως μέσο πάλης “έφαγε τα ψωμιά της”.

Έχοντας ξεσκεπαστεί πλέον στα μάτια των εργαζομένων, το μόνο που τους μένει είναι η προσφυγή σε κάθε είδους νόθευσης της βούλησης τους και η μεγαλύτερη προσκόλληση στα αφεντικά και το κράτος, ελπίζοντας από αυτό τον παρασιτισμό να διαιωνίσουν την παρουσία τους στην πλάτη της τάξης που υποτίθεται πως εκπροσωπούν.

Ο πολυπλόκαμος μηχανισμός αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων συνίσταται από σωματεία – φαντάσματα, που εμφανίζουν χιλιάδες ψηφίσαντες δίχως να έχουν καμία δράση, σωματεία σφραγίδες με ψεύτικα χαρτιά, κι όπου αυτά δεν αρκούν, έχουμε αντι – ΠΑΜΕ συνασπισμό των εργοδοτικών και κυβερνητικών δυνάμεων, με ενιαία ψηφοδέλτια ή συνεργασία μετά τις αρχαιρέσιες, ώστε να μην υπάρχουν προεδρεία με ταξικό προσανατολισμό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της “Ένωσης Υπαλλήλων Εμπορίου, Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής”, του οποίου οι αντιπρόσωποι είναι φερέφωνα της πολιτικής του Σύριζα. Παρότι δεν έχει καμία δράση, ούτε καν έδρα, ιστοσελίδα ή τηλέφωνο, εμφανίζει χιλιάδες ψηφίσαντες, χάρη στη συμπαιγνία εργοδοσίας και της ομάδας Βασιλόπουλου. Εργαζόμενοι σύρονται στην κάλπη, διευθυντικά στελέχεη απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια ενώ υπάρχουν και έμμεσες απειλές με εργοδοτικά ραβασάκια, που υποδεικνύουν στους εργαζόμενους να μην ψηφίσουν τη ΔΑΣ. Παρόμοιες οπερετικές διαδικασίες παρουσίασαν και οι αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στο Εμπόριο, και πάλι με ευθύνη αφεντικών και συνδικαλιστών του Σύριζα.

“Αδάμαντας” του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι βέβαια ο γνωστός από την υπόθεση του ΕΚ Πάτρας, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ και ταυτόχρονα διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία που ασχολείται με καζίνο, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Η πρόσληψη και απόλυση εργαζομένων περιλαμβάνεται στο ρόλο του, αν μη τι άλλο ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση…

Εκπληκτικό όμως είναι και το “αυξάνεσθε και πληθύνεσθε” που παρουσιάζουν διάφορα εργατικά κέντρα, τα οποία ξαφνικά παρουσιάζουν αύξηση ως και διπλασιασμό ψηφισάντων, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του Κιλκίς, το οποίο φαίνεται πως μετατρέπεται σε εμιράτο, καθώς οι ψηφίσαντες από τη μια αρχαιρεσία στην άλλη, αυξήθηκαν από 527 σε 1802.
Τίποτε βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με το “Ντουμπάι” της Φαρκαδόνας, όπου 787 οικοδόμοι φέρονται να ψήφισαν σε τοπικό καφενείο στέλνοντας 39 αντιπροσώπους στο ΕΚ Τρικάλων.

Μια άλλη φάμπρικα είναι αυτή της μετατροπής των Εργατικών Κέντρων σε επιχειρήσεις διαχείρισης προγραμμάτων κατάρτισης, που παρέχουν φθηνούς “καταρτιζόμενους” στους εργοδότες, οι οποίοι μετά εμφανίζονται και ως ψηφίσαντες, συχνά μέσω “σωματείων” δημιουργημένων εν μία νυκτί.

Τα σκήπτρα σε αυτή την κατηγορία κερδίζει το ΕΚ Φθιώτιδας, όπου οι εργατοπατέρες που βρέθηκαν να ελέγχονται για ποσά άνω του 1 εκ. ευρώ από προγράμματα, διέλυσαν το ΕΚ, άλλαξαν ΑΦΜ σαν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και διάφορες ΠΑΕ και τώρα ράβουν κοστούμια για το συνέδριο της ΓΣΕΕ ως “Εργατικό Κέντρο Περιφέρειας Φθιώτιδας”.

Σε όλο αυτό το ρεσιτάλ εκφυλισμού απαντά το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, όπου σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής, καλώντας τους εργαζόμενους να πετάξουν έξω τους εργοδότες από τα συνδικάτα:

«Οσο εξελίσσεται η διαδικασία του ελέγχου από την οργανωτική επιτροπή για τη νομιμοποίηση των οργανώσεων στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τόσο επιβεβαιώνονται όλα όσα ήδη έχει καταγγείλει το ΠΑΜΕ, για τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο αυτού του Συνεδρίου. Στην ουσία, δεν πρόκειται για εργατικό συνέδριο.

Η νοθεία, η πλαστογραφία, τα σωματεία – φαντάσματα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο:

  • Σωματεία όπου εμφανίζουν να ψηφίζει σε αυτά ένας εργαζόμενος ανά 40 δευτερόλεπτα.
  • Σωματεία που οι αρχαιρεσίες τους δεν υπάρχουν σε κανένα πρωτοδικείο.
  • Δεκάδες διπλοψηφίες, “μέλη” που έχουν ψηφίσει σε δύο, τρία και τέσσερα σωματεία, ορισμένοι από τους οποίους εκλέγονται και στα όργανα.
  • Σωματεία με μέλη και ψηφίσαντες που ξεπερνούν σε αριθμό τους εργαζόμενους της περιοχής τους.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό, αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της “μαζικοποίησης” και της “συμμετοχής” που εμφανίζουν οι σάπιες δυνάμεις, οι οποίες παριστάνουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ, στα σωματεία που ελέγχουν.

Η αλλοτρίωση που αυτές οι δυνάμεις έχουν επιφέρει στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι εξόφθαλμη πλέον, αφού εμφανίζουν ψηφίσαντες, εκλεγμένους στα όργανα των εργατικών σωματείων καθώς και αντιπροσώπους, στελέχη της εργοδοσίας και σε πολλές περιπτώσεις τους ίδιους τους εργοδότες, όπως προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών, αντιπροέδρους ΔΣ τραπεζών, ιδιοκτήτες πούλμαν και ασφαλιστικών εταιρειών.

Η παρέμβαση της εργοδοσίας είναι ολοφάνερη παντού. Εκτός από το να σέρνει χιλιάδες εργαζόμενους να ψηφίζουν τους ανθρώπους της, όπως συμβαίνει σε διάφορα σωματεία στο Εμπόριο και αλλού, εκλέγεται και η ίδια στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ!

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα Βασιλόπουλου) επιχειρεί να νομιμοποιήσει όλη αυτήν τη σαπίλα, τη συμμετοχή της εργοδοσίας και τον έλεγχο των σωματείων από αυτή. Να διατηρήσει και να ενισχύσει τον έλεγχο στο εργατικό κίνημα μέσα από τον μηχανισμό που λέγεται “ΓΣΕΕ”. Τον μηχανισμό που στηρίζει τα σχέδια και την κερδοφορία των μεγαλοεργοδοτών και βάζει πλάτη στην υλοποίηση του αντεργατικού πλαισίου της εκάστοτε κυβέρνησης. Για τις “υπηρεσίες” που προσφέρει σε εργοδοσία και κυβέρνηση, τον στηρίζουν με όλα τα μέσα. Τον “ταΐζουν” με εκατομμύρια ευρώ μέσω προγραμμάτων, με εκδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όπως οι συναυλίες για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη (89.000 και 93.000 ευρώ αντίστοιχα).

Ολοι αυτοί έχουν δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στις δυνάμεις της ΔΑΣ, οι οποίες προέρχονται από τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Επιτίθενται στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που αποκαλύπτουν την αλλοτρίωση και τη σήψη τους και παλεύουν για τον απεγκλωβισμό του εργατικού κινήματος από τον θανάσιμο εναγκαλισμό τους.

“Ξορκίζουν” όπως “ο διάβολος το λιβάνι” τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων στα σωματεία τους, τη συζήτηση, τις Γενικές Συνελεύσεις, γιατί εκεί αποκαλύπτεται η “γύμνια” τους. Γιατί εκεί οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν τον βρώμικο ρόλο τους, βλέπουν ποιος είναι ο φίλος και ποιος ο εχθρός τους.

Θέλουν να βάλουν εμπόδια στη συσπείρωση των εργαζομένων με το ΠΑΜΕ, στην ενδυνάμωση του ταξικού κινήματος, στην ανάπτυξη των αγώνων που απαιτούνται σήμερα, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αναχαιτίσουν την επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ. Των αγώνων που απαιτούνται, προκειμένου να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων και η ικανοποίησή τους, σε αντιπαράθεση με τις απαιτήσεις και τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και τις “αντοχές” της οικονομίας τους.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από το σβέρκο τους – σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος – τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα».

Με πληροφορίες από Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η Orestis Komep λέει:

    Αναμενόμενη εξέλιξη. Τα σχεδόν πρωτοφανή επίπεδα οργανωμένης, προκλητικής νόθευσης των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι άμεσο επακόλουθο του πρωτοφανούς βαθμού απαξίωσης των κυρίαρχων δυνάμεων της ΓΣΕΕ.
    Το πρόβλημα για τις εν λόγω δυνάμεις είναι, όμως, οι όροι της πραγματικότητας: η συσπείρωση μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων και αιρετών στο φορέα του ΠΑΜΕ αποτελεί αναπόδραστο γεγονός. Σε πλήρη αντίθεση με τους εξόφθαλμα ψευδείς συσχετισμούς του επικείμενου Συνεδρίου.

Κάντε ένα σχόλιο: