“Εθελοντική” άδεια 12 μέρες το μήνα ή μερική απασχόληση ζητά η Τράπεζα Πειραιώς από τους εργαζόμενους – Αρνήθηκαν οι εργαζόμενοι

Σε μια πρωτοφανή εκβιαστική πρόταση προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς στους εργαζόμενους, λίγο καιρό μετά την προαναγγελία μέτρων μείωσης του εργατικού κόστους από το διευθύνοντα σύμβουλο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Δεν έχουν τελειωμό τα ευχάριστα νέα για τους εργαζόμενους μετά την πολυπόθητη “έξοδο από τα μνημόνια” . Ιδιαίτερα χαρμόσυνα είναι για τους υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίο προφανώς καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της πρόσφατης βουτιάς των τραπεζικών μετοχών των ελληνικών τραπεζών στο χρηματιστήριο.

Έτσι λοιπόν, “εθελοντική” άδεια άνευ αποδοχών για μισό μήνα ή “εθελοντική” μερική απασχόληση, πρότεινε η τράπεζα μέσω της Διευθύντριας Προσωπικού στους εργαζόμενους, σε μια πρακτική που όπως σημειώνουν οι ίδιοι, δεν έχει προηγούμενο στον κλάδο. Η πρόταση έρχεται ως επιστέγασμα των ανακοινώσεων του Χρ. Μεγάλου για μείωση του λειτουργικού εργασιακού κόστους, παρότι διαβεβαίωσε πως η πορεία της τράπεζας είναι θετική και δυναμική.

Ο Σύλλογος εργαζομένων βρίσκεται επί ποδός κινητοποιήσεων, έχοντας ενημερώσει την ΟΤΟΕ και μένει να δούμε αν και τι είδους απάντηση θα υπάρξει στη νέα αυτή αντεργατική μεθόδευση, που διευκολύνεται ιδιαίτερα από την φιλική στους εργοδότες νομοθεσία των προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από euro2day.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: