ΕΣΚ ΟΤΕ: Καμία νομιμοποίηση της παρωδίας – Απέχουμε από τις εκλογές!

Κανένας εργαζόμενος να μην νομιμοποιήσει εκλογές που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των εκπροσώπων τους.

Κανένας εργαζόμενος να μην νομιμοποιήσει εκλογές που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των εκπροσώπων τους
ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Κανένας εργαζόμενος να μην νομιμοποιήσει εκλογές που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των εκπροσώπων τους

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ

Θέλουμε σωματείο ζωντανό, αγωνιστικό που να παλεύει για τις ανάγκες και τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των εργαζόμενων στην Cosmote– Evalue

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΕΣΚ καλεί κάθε εργαζόμενο να σκεφτεί, να αξιοποιήσει την πείρα που έχει μέχρι και σήμερα και να μη βάλει το χέρι του σε διαδικασίες απαράδεκτες και σάπιες, που μόνο στόχο έχουν να εξασφαλίσουν τις καρέκλες και τις επιταγές της εργοδοσίας.

Οι δυνάμεις της ΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, που παρουσιάζονται ως Ενιαία Δύναμη, πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του νόμου-έκτρωμα Χατζηδάκη, άνοιξαν διάπλατα την πόρτα και βιάζονται να υλοποιήσουν όσα προβλέπει ο νόμος για τη λειτουργία των σωματείων.

  • -Αλήθεια είναι εκσυγχρονισμός τα σωματεία να δίνουν τα στοιχεία όλων των μελών τους στην εργοδοσία και το κράτος; Γιατί οι δυνάμεις αυτές, αυτό θα κάνουν το επόμενο διάστημα καθώς θέλουν να συμβαδίζουν με το νόμο.
  • -Είναι εκσυγχρονισμός να αποδεχτούμε ακόμα περισσότερα εμπόδια στην προκήρυξη της απεργίας, δηλαδή ενός από τα πιο σημαντικά όπλα των εργαζομένων;
  • -Είναι εκσυγχρονισμός με την ηλεκτρονική ψηφοφορία να μην μπορεί κανείς να διασφαλίσει ποιος ψηφίζει και κάτω από ποιες συνθήκες; Ας σκεφτούμε ότι στον Γερμανό πριν λίγους μήνες που έγιναν εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία, βγήκαν 4 διαφορετικά αποτελέσματα!!! Και στο Γερμανό και στην Cosmote στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες δεν υπήρχε καμιά διασφάλιση για το ποιος ψηφίζει, καμιά ταυτοποίηση, μπορείς απλά να προωθήσεις το link και να ψηφίσει και κάποιος άλλος!
  • -Είναι εκσυγχρονισμός στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Cosmote-Evalue, που έγινε μέσω zoom στις 8/9/2021, για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής να αποφασίζουν 14 άτομα για 1200 μέλη, χωρίς να είναι ούτε ένας οικονομικά εντάξει και να  μην υπάρχει η δυνατότητα για ούτε καν να ψηφίσουν λευκό;

ΩΣ ΕΔΩ!

Είναι ώρα ο καθένας να πάρει θέση! Η ΕΣΚ με βάση όλα τα παραπάνω αποσύρει το ψηφοδέλτιο της από την εκλογική διαδικασία και καλούμε κάθε εργαζόμενο να τους γυρίσει την πλάτη, να μην νομιμοποιήσει αυτή την κατάσταση.

Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε:

  • -Να μείνει ο νόμος Χατζηδάκη στα χαρτιά. Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντεργατικών νόμων.
  • -Σωματείο στην Cosmote- Evalue με μέλη του όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την  σχέση εργασίας. Με ανώτερο του όργανο τη Γενική του Συνέλευση, δηλαδή τα ίδια του τα μέλη, με μητρώο που την ευθύνη του να έχει το ΔΣ και να μην δοθεί απλόχερα στην εργοδοσία και το κράτος.
  • -Μια ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ που θα εξισώνει τους νέους με τους παλιούς εργαζόμενους προς τα πάνω.
  • -Κατάργηση όλων των διαχωρισμών σε παλιούς – νέους, ενοικιαζόμενους και μη.
  • -Υπογραφή ΣΣΕ στην Cosmote-Evalue, για όλους τους εργαζόμενους που θα καταργεί τους διαχωρισμούς στην πράξη.
  • -Διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από 850E.

Γυρνάμε την πλάτη στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχουν ριχτεί στη μάχη για να τα υλοποιήσουν. Κι έχουν το θράσος οι πλειοψηφίες της ΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ να λένε ότι τώρα δεν είναι ώρα για τέτοια, ότι δεν γίνεται να κινδυνεύσει η εκλογική διαδικασία γιατί έχουμε μπροστά μας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Αλήθεια ποια σύμβαση διεκδικούν, τι περιλαμβάνει; Γιατί δεν έχει ενημερωθεί κανένας εργαζόμενος στην Cosmote- Evalue και γιατί δεν συζητήθηκε σε Γενική Συνέλευση για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να πουν τη γνώμη τους;

ΤΕΤΟΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ…

Και προφανώς μιλάνε για ΣΣΕ με την πλειοψηφία των εργαζομένων στην Cosmote-Evalue που είναι μέσω τρίτων εταιρειών (περίπου 3500 εργαζομένους) να μένει εκτός!!! Είναι οι ίδιες δυνάμεις που δεν εγγράφουν στον Σύλλογο τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, ακριβώς το ίδιο έκαναν οι δυνάμεις της ΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ και στον ΠΑΣΕ τα προηγούμενα χρόνια. Κάνουν πράξη τον διαχωρισμό που επιβάλλει η εργοδοσία μεταξύ των εργαζομένων. Όμως οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να διαχωρίσουμε μεταξύ μας!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι χρειαζόμαστε σωματεία στην πρώτη γραμμή που να παλεύουν για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα μας, σωματεία ζωντανά που οι εργαζόμενοι μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις να ανταλλάσσουμε γνώμη, πείρα και προβληματισμούς, να αποφασίζουμε συλλογικά, να οργανώνουμε τον αγώνα μας, μας θέλουν απομονωμένους, τον καθένα μόνο του, αρκεί να κάνει ένα κλικ για να εξασφαλίσουν την ψήφο και τα άλλα να τα αφήσουμε στους “ συνδικαλιστές” να τα διαπραγματευτούν. Ξέρουμε καλά όμως ότι τίποτα δεν έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα, χωρίς τους εργαζόμενους οργανωμένους στα σωματεία τους, με τους ίδιους να έχουν λόγο και να αποφασίζουν, να διεκδικούν. Αυτό απέδειξε και ο πρόσφατος αγώνας των εργαζόμενων στην efood, που βιάστηκαν κάποιοι να πουν για τη δύναμη του διαδικτύου, των social media και των “σύγχρονων” τρόπων να οργανώνεται ο αγώνας. Όμως, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους διέψευσαν καθώς δύναμη στον αγώνα τους έδωσε η μαζική συμμετοχή στο σωματείο τους, η συμμετοχή και η έκφραση κάθε εργαζόμενου στη Γενική Συνέλευση, η συλλογική απόφαση για τα αιτήματα και το περιεχόμενο του αγώνα τους, τις μορφές πάλης που θα επιλέξουν.

Η ΕΣΚ από την πρώτη στιγμή ανέδειξε και κατήγγειλε όλα τα παραπάνω και με όλους τους τρόπους κάνοντας καθαρό ότι οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να μείνει ο νόμος Χατζηδάκη στα χαρτιά. Ο νόμος που μαζί με τα παραπάνω προβλέπει και την 10ωρη δουλειά, τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κτλ και αποτελεί συνέχεια των όσων νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες.

Είναι ξεκάθαρο ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει δεν έχουμε να κάνουμε με σωματείο εργαζομένων αλλά με ένα σύλλογο εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εργοδοσίας. Για αυτό το λόγο σε καλούμε να μην πάρεις μέρος, να μην νομιμοποιήσεις αυτές τις πρακτικές, αλλά να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας στα χέρια μας, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Πηγή: ΕΣΚ-ΟΤΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: