Εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης

«Ευθύνες έχουν η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες όπου στο θέμα της Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σφυρίζουν “κλέφτικα” και αφήνουν υπηρεσίες και οργανισμούς χωρίς προσωπικό (Επιθεώρηση Εργασίας κλπ.) μετατρέποντας το ΙΚΑ και την Τεχνική Επιθεώρηση σε έναν μηχανισμό καταγραφής “ατυχών περιστατικών”»

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολύμπου.

Ένας 25χρονος μετανάστης έπεσε από σκαλωσιά ύψους περίπου 5 μέτρων και νοσηλεύεται σοβαρά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Για εργοδοτικό έγκλημα κάνει λόγο το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, το οποίο καταγγέλλει «την εταιρεία “ΣΕΙΡΙΟΣ” (οικοδομικές σκαλωσιές), καθώς λόγω εντατικοποίησης της δουλειάς δεν τηρούσε τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, όπως είναι η ζώνη ασφαλείας, με αποτέλεσμα να πέσει ο συνάδελφός μας στο κενό».

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει:

«Δυστυχώς, η λίστα καθημερινά μεγαλώνει, όχι επειδή είναι γραφτό της μοίρας, ούτε είναι η κακιά η ώρα. Πολλές φορές συνάδελφοι κάτω από την πίεση της παρατεταμένης ανεργίας, της αυξανόμενης φτώχειας, αναγκάζονται καθημερινά να δουλέψουν παίρνοντας μεγάλο ρίσκο για τη ζωή τους. Συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια, αλλά και η πίεση της δουλειάς κάθε μέρα για να βγει το μεροκάματο, αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική και σωματική υγεία των εργατών. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ακούσουμε για ανθρώπινα λάθη ή προσωπικές ευθύνες.

Ευθύνες έχουν η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες όπου στο θέμα της Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σφυρίζουν “κλέφτικα” και αφήνουν υπηρεσίες και οργανισμούς χωρίς προσωπικό (Επιθεώρηση Εργασίας κλπ.) μετατρέποντας το ΙΚΑ και την Τεχνική Επιθεώρηση σε έναν μηχανισμό καταγραφής “ατυχών περιστατικών”. Είναι αυτές οι κυβερνήσεις που μας υπόσχονται ανάπτυξη και βελτίωση της ζωής μας και τις υποσχέσεις τους τις βιώνουμε από πρώτο χέρι στη δουλειά και τη ζωή μας, στην ανασφάλιστη εργασία, στα ωράρια-λάστιχο και στα μεροκάματα-χαρτζιλίκι.

Οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση προς όφελος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας είμαστε εμείς οι ίδιοι, οι εργάτες που καθημερινά παράγουμε όλο αυτόν τον πλούτο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και ενωμένοι να οργανώσουμε την πάλη και τον αγώνα ενάντια σε κάθε πολιτική και μέτρα των κυβερνήσεων που μας έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: