Εργοδοτική βία στη Γενική Ταχυδρομική – Η οργανωμένη πάλη μπορεί να τσακίσει όποιο χέρι τολμήσει να σηκωθεί απέναντι σε εργαζόμενο

Προειδοποιούμε την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής να αναλάβει την ευθύνη της, να μη τολμήσει να συνεχίσει την προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων. Θα βρουν μπροστά τους το ΣΕΤΤΑ, το οργανωμένο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους του κλάδου.

«Απέναντι στην οργανωμένη βία εργοδοσίας και κυβέρνησης έχουμε να αντιπαραθέσουμε την οργανωμένη, συλλογική και μαζική απάντηση μας, μέσα από το σωματείο μας, με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές στον κάθε χώρο δουλειάς. Με μαζικοποίηση του σωματείου μας του ΣΕΤΤΑ με νέες εγγραφές. Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε. Κανείς συνάδελφος μόνος του απέναντι σε εργοδοσία και μηχανισμούς της» τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων-Ταχυμεταφορών Νομού Αττικής (ΣΕΤΤΑ)με αφορμή τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τον εργοδότη του. Η ανακοίνωση του ΣΕΤΤΑ έχει ως εξής:

Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά που τόλμησε να χτυπήσει συνάδελφο εργαζόμενο γιατί επέστρεψε αδιακίνητα αντικείμενα, λόγω μεγάλου φόρτου δουλειάς (πάρα πολλά αντικείμενα και μεγάλες αποστάσεις) σε μια μέρα με κακοκαιρία (έντονης βροχόπτωσης).

Το παραπάνω γεγονός δε μας ξενίζει, δε πέφτουμε από τα σύννεφα. Είναι συνέχεια της εργοδοτικής και κρατικής βίας που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου μας όλα αυτά τα χρόνια και έχει ενταθεί τον ένα χρόνο της πανδημίας. Είναι συνέχεια της προσπάθειας να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς με αφορμή και την πανδημία. Βίας που πατάει πάνω στους νόμους του κράτους, στο νομοθετικό έργο όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής που όχι απλά νομιμοποιεί την εργασιακή αυθαιρεσία, άλλα δίνει και νέα εργαλεία για να ξεζουμίσει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους, με την δουλειά τα Σαββατοκύριακα, τη νομική κατοχύρωση της 10ωρης δουλειάς, τη δουλειά ήλιο με ήλιο.

Τόλμησαν να χτυπήσουν συνάδελφο που σχεδόν 20 χρόνια δουλεύει τουλάχιστον 10ωρες τη μέρα, που ένα χρόνο τώρα βλέπει νύχτα την οικογένειά του για να βγει η δουλειά. Δε μας ξενίζει το γεγονός γιατί αυτή είναι η καθημερινότητα του κούριερ, όλων των εργαζομένων του κλάδου. Δουλειά σε εξαντλητικούς ρυθμούς, πίεση για ακόμη περισσότερη δουλειά, ανασφάλεια για το αν θα γυρίσει σώος σπίτι του, αν θα γυρίσει υγιής, αν τον επόμενο μήνα θα έχει δουλειά. Αυτή είναι η βία που ασκείται στους εργαζόμενους του κλάδου και φτάνει  μέχρι το παραπάνω απαράδεκτο γεγονός.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της μητρικής εταιρίες της Γενικής Ταχυδρομικής και των υπόλοιπων μεγάλων εταιριών του κλάδου, που με το καθεστώς του franchise έχει επιβάλει συνθήκες γαλέρας. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που το σωματείο μας έρχεται αντιμέτωπο με παρόμοιο γεγονός.

Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟ ΣΕΤΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΟΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Απέναντι στην οργανωμένη βία εργοδοσίας και κυβέρνησης έχουμε να αντιπαραθέσουμε την οργανωμένη, συλλογική και μαζική απάντηση μας, μέσα από το σωματείο μας, με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές στον κάθε χώρο δουλειάς. Με μαζικοποίηση του σωματείου μας του ΣΕΤΤΑ με νέες εγγραφές. Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε. Κανείς συνάδελφος μόνος του απέναντι σε εργοδοσία και μηχανισμούς της.

Προειδοποιούμε την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής να αναλάβει την ευθύνη της, να μη τολμήσει να συνεχίσει την προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων. Θα βρουν μπροστά τους το ΣΕΤΤΑ, το οργανωμένο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν το απαράδεκτο γεγονός και να ενημερώσουν τους συναδέλφους στους χώρους ευθύνης τους. Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε, με γερά, μαζικά και ταξικά προσανατολισμένα σωματεία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: