Εργαζόμενοι PRAKTIKER:Ο δίκαιος αγώνας για συλλογικές συμβάσεις και ανάκληση των απολύσεων συνεχίζεται

Το κάλεσμα το υπογράφουν απλοί υπάλληλοι της PRAKTIKER Λάρισας με σκοπό την αφύπνιση-ξεσηκωμό οποιουδήποτε νιώθει πραγματικά την πίεση στην εργασία του και όλο αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην προσωπική του ζωή! Η θέση του είναι μαζί με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Για την Απεργία στην 6 Νοέμβρη

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

Έχουν περάσει σχεδόν 40 ημέρες από την πρώτη μας απεργία στις 28 Σεπτέμβρη η οποία αποφασίστηκε λόγω της άδικης και εκδικητικής απόλυσης συναδέλφου μας από το κατάστημα PRAKTIKER Λάρισας.

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου συνεχίζουμε άλλη μια φόρα τον δίκαιο μας αγώνα με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα καταστήματα PRAKTIKER.

Θα θέλαμε με αυτή την ανακοίνωση-επιστολή να κάνουμε γνωστό σε όλη την πόλη της Λάρισας και όχι μόνο, τις συνθήκες που επικρατούν σε μια καλογυαλισμένη εταιρεία όπως η PRAKTIKER. Ίσως γνωρίζοντας τα προβλήματά μας, ο καθένα σας να νοιώσει ή να θυμηθεί εκείνα που ο ίδιος αντιμετωπίζει στην εργασία του καθημερινά.

Το τελευταίο διάστημα ζούμε έναν έμμεσο και ορισμένες φόρες άμεσο ψυχολογικό πόλεμο, αυξάνοντας την πίεση και την ένταση της δουλειάς με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να ωθούνται σε παραιτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιπλήξεις, ακόμη και γραπτές με εξώδικο, για «ψήλου πήδημα»
είναι καθημερινό φαινόμενο.  Για τον ίδιο σκοπό αξιοποιούνται και οι ετήσιες αξιολογήσεις των εργαζομένων, για να στοιχειοθετηθούν προαποφασισμένες απολύσεις. Αντίστοιχα χωρίς σοβαρή αιτιολογία κόπηκαν οι ετήσιες προγραμματισμένες άδειες πολλών συναδέλφων του μήνα Νοεμβρίου.

Τα τελευταία χρόνια το προσωπικό μειώνεται διαρκώς χωρίς να αντικαθίσταται με αποτέλεσμα  όλο και λιγότεροι συνάδελφοι να καλούνται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές εργασίας του καταστήματος των 7.500τ.μ.  και με συνέπεια την εξάντλησή τους καθώς και πολλαπλά μυοσκελετικα προβλήματα υγείας.

Είναι χαρακτηριστικά πως λόγω της απουσίας χειριστή κλαρκ στην απογευματινή βραδιά αναγκαζόμαστε σε χειρωνακτική μεταφορά τεράστιου βάρους προϊόντων  (π.χ. πλακάκια συνολικού βάρους 500-700Kg με τα χέρια) που αγοράζουν πελάτες και πρέπει να μεταφερθούν στα οχήματά τους .

Για να κάμψει τις αντιδράσεις μας απέλυσε τον συνάδελφό μας Γιώργο Δημολάκο, γραμματέα της διοίκησης του παραρτήματος Λάρισας του Σωματείου μας επειδή αρνήθηκε την αλλαγή των όρων της ατομικής του σύμβασης σε βάρος του (αλλαγή ειδικότητας και ενσήμου από βαρέα κι ανθυγιεινά σε απλό). Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος  ήταν μάλιστα χειριστής κλάρκ που η διεύθυνση ισχυρίζεται πως δεν χρειάζεται πλέον.

Ζητάμε την αλληλεγγύη όλης της πόλης πρωτίστως και ειδικά όσων δεν έχουν γνώση του προβλήματος να το μεταδώσουν και να το επικοινωνήσουν ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις και να πετύχουμε όλοι μαζί μια μεγάλη νίκη(όπως πρόσφατα οι συνάδελφοι της e-food).

Το κείμενο το υπογράφουν απλοί υπάλληλοι της PRAKTIKER Λάρισας με σκοπό την αφύπνιση -ξεσηκωμό οποιουδήποτε νιώθει πραγματικά την πίεση στην εργασία του και όλο αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην προσωπική του ζωή! Η θέση του είναι μαζί με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • -ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΟΛΑΚΟΥ, Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ-ΕΚΡΠΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΓΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ.
  • -ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
  • -ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4808/2020(Νόμος Χατζηδάκη)
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: