Εργατοπατερική ξεφτίλα – Η ΓΣΕΕ όρισε απεργία για τις 10 Ιουνίου, μια εβδομάδα μετά την απεργία της Πέμπτης

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ δρουν διαλυτικά για άλλη μια φορά και φορούν τον αγωνιστικό τους φερετζέ για να αδυνατίσουν το μήνυμα της απεργίας στις 3 Ιούνη.

Η ΓΣΕΕ ετοιμάζει απεργία για τις 10 Ιουνίου (!) και βάζει δύσκολα στους δημοσιογράφους που ψάχνουν με τι απεργία να συνοδεύσουν την είδηση. Αναζητούν πλήθη στα πλάνα αρχείου, αφού δεν υπάρχει κάποια πρόσφατη μαζική κινητοποίηση με τη δική της αιγίδα και τελικά οι περισσότεροι καταλήγουν στο κλασικό πλάνο με τα κάγκελα από το κτίριο της Συνομοσπονδίας στην Πατησίων. Των εργατοπατέρων το κάγκελο…

Ευτυχώς που τα ΜΜΕ αναπαράγουν πρόθυμα το δελτίο τύπου της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ για την απεργία στις 10 Ιουνίου, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να γίνει αισθητή η κήρυξή της. Μην περιμένετε να δείτε εργατοπατέρες να τρέχουν για να οργανώσουν κάποια κινητοποίηση και την επιτυχία της απεργίας, ούτε να βγαίνουν μαζικά στον δρόμο, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους. Ας δούμε και εμείς τι λέει αυτή η ανακοίνωση, που δείχνει την… “έντονη διαφωνία” των εργατοπατέρων με επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου -γιατί βλέπετε υπάρχουν και “καλές διατάξεις”- και τη “μάχη της” να “μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας” (εντάξει, ας υπάρχει, αλλά όχι και να εντείνεται, υπάρχουν και κόκκινες γραμμές…).

Συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και έλαβε απόφαση για την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου και Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η Συνομοσπονδία εξ αρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία.

Η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Μετά την 24ωρη απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.

Αυτό που δε λέει η ανακοίνωση των εργατοπατέρων είναι ο βρώμικος ρόλος που παίζουν ακόμα και με τον αγωνιστικό φερετζέ μιας απεργίας. Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ έδρασε διαλυτικά, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να μην πετύχει η απεργία και ο αγώνας των εργαζόμενων και τώρα βάζει το κερασάκι στην τούρτα, παίζοντας τον πιστό υπηρέτη της κυβέρνησης. Ενώ η ΑΔΕΔΥ και πολλά ΕΚ, Ομοσπονδίες και Σωματεία του ιδιωτικού τομέα κορυφώνουν την προετοιμασία της μεθαυριανής απεργίας, η ΓΣΕΕ όχι μόνο αρνείται να συντονιστεί -έστω με την ΑΔΕΔΥ- για να διευκολύνει τη διεξαγωγή μιας πανεργατικής απεργίας, αλλά βάζει τη δική της κινητοποίηση σε μια άσχετη ημερομηνία, μία εβδομάδα μετά, επιχειρώντας να αδυνατίσει το μήνυμα της κινητοποίησης της Πέμπτης.

Οι εργατοπατέρες είναι πιστοί υπηρέτες της τάξης των αφεντικών και της κυβέρνησης, ακόμα και όταν υποτίθεται πως διαλέγουν τον δρόμο του αγώνα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: