Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε όλα όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν, βάζοντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Το εργατικό κίνημα να βάλει τη σφραγίδα του με μαζικούς και δυναμικούς αγώνες – Μήνυμα του ΠΑΜΕ για τη νέα χρονιά

«Μπροστά στη νέα χρονιά που έρχεται, το ΠΑΜΕ θέλει να εκφράσει σε όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, νέους, τις πιο θερμές του ευχές για υγεία και δύναμη!», σημειώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά. Αναλυτικά αναφέρει:

«Να συμβάλουμε όλοι ακόμα πιο αποφασιστικά για μια νέα χρονιά που το εργατικό κίνημα θα βάλει πιο έντονα τη σφραγίδα του, με μαζικούς και δυναμικούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της υγείας και της ζωής μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Να γίνει ουσία και πράξη το σύνθημά μας: “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό”!

Αυτό το σύνθημα κυριάρχησε σε όλους τους ελπιδοφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες που αναπτύχθηκαν μέσα στη χρονιά που πέρασε, και στους οποίους το ΠΑΜΕ έδωσε το μαχητικό “παρών”. Αγώνες που οργανώθηκαν κόντρα σε “θεούς και δαίμονες”, δίνοντας το μήνυμα ότι η εργατική τάξη και ο λαός δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω μπροστά στην ένταση της εκμετάλλευσης, στη φτώχεια και την ανασφάλεια για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Με μαζική οργάνωση στα συνδικάτα και στόχο τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, θα αντιμετωπίσουμε τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, τα καλέσματα να μείνουμε ήσυχοι και σιωπηλοί “μέχρι να περάσει η μπόρα”, στη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής που κυριαρχεί στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τη ΓΣΕΕ στην προμετωπίδα.

Οσο κι αν προσπαθούν να μας εμποδίσουν και να μας τιθασεύσουν, εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε όλα όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν, βάζοντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Αυτό το στίγμα έδωσαν οι αγώνες των υγειονομικών αλλά και πολλών άλλων κλάδων για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία, που η πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεων, στη λογική του “κόστους – οφέλους”, την έκανε ακόμα πιο φονική. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών για να μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ασφαλές σχολείο και να μορφώνονται. Οι αγώνες για μέτρα προστασίας μέσα στους εργασιακούς χώρους. Οι αγώνες του σεισμόπληκτου, πυρόπληκτου και πλημμυροπαθούς λαού, για να διεκδικήσει όσα του στερεί η πολιτική που βρίσκει δισεκατομμύρια για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά δεν δίνει ούτε ευρώ για την αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση. Οι αγώνες των εργατών στην οικοδομή, στη ναυπηγοεπισκευή, στη ναυσιπλοΐα, στην COSCO, στην “e-food”, στη ΛΑΡΚΟ και αλλού για Συλλογικές Συμβάσεις και δουλειά με δικαιώματα, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, ενάντια στην εφαρμογή της αντεργατικής νομοθεσίας και του τερατουργήματος Χατζηδάκη, που επιδιώκει να στραγγαλίσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Η ταξική αλληλεγγύη των εργατών και σημαντικών τμημάτων του λαού μας, που εκφράστηκε πολύμορφα σε όλους αυτούς τους αγώνες, ήταν πολύτιμη, διαπαιδαγώγησε νέες δυνάμεις για τη δύναμη που μπορούν να έχουν ο οργανωμένος αγώνας και η ταξική πάλη.

Αυτοί οι αγώνες δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε άνεργος, η εργαζόμενη νεολαία, τη νέα χρονιά που έρχεται.

Απέναντι στη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη, εγκληματική για τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές πολιτική της πλουτοκρατίας, που εκφράζεται από κυβέρνηση – ΕΕ – ΝΑΤΟ, απέναντι στην ενσωμάτωση και την υποταγή που πρεσβεύουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και όλοι όσοι δεν βλέπουν τίποτα πέρα από την εκμεταλλευτική βαρβαρότητα, να αντιτάξουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας για τη ζωή που μας αξίζει και μπορούμε να έχουμε τον 21ο αιώνα.

Για να μείνουν στα χαρτιά οι νόμοι που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους!

Για να προστατέψουμε την υγεία και τη ζωή μας!

Για να βάλουμε πλώρη προς μια άλλη κοινωνία, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών!

Καλή αγωνιστική χρονιά με δύναμη και υγεία!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: