ΕΛΑΣ σε ρόλο σεκιούριτι εργοδοτών – Τρομοκρατία από την αστυνομία σε συνδικαλιστές που παρενέβησαν σε φασονατζίδικο που παράνομα απασχολεί μετανάστες σε αναστολή εργασίας

Άμεση παρέμβαση στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, απαιτώντας να σταματήσει αμέσως αυτή η απόπειρα εκφοβισμού. 

Δεν είναι πρώτη φορά, είναι όμως ολοένα και πιο ξεδιάντροπες οι παρεμβάσεις της αστυνομίας σε ρόλο ιδιωτικών σεκιούριτι της εργοδοσίας, που ασυδοτεί και καταπατά ακόμα και αυτούς τους ήδη σφόδρα φιλεργοδοτικούς νόμους.

Αυτή τη φορά σειρά είχε επιχείρηση φασόν στα Πατήσια, με μετανάστες εργαζόμενους, οι οποίο κατήγγειλαν πως παρότι βρίσκονται σε αναστολή, εξαναγκάζονται από το αφεντικό να δουλεύουν παρανόμως, την ώρα που ακόμα τους χρωστούνται δεδουλευμένα.

Στο χώρο παρενέβη αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού και Δέρματος Ν. Αττικής. Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με την προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την αστυνομία, η οποία προσήλθε πρόθυμα μετά από κλήση του εργοδότη, παρότι είναι προφανές ότι ο μόνος που παρανομούσε εκείνη την ώρα ήταν η ίδια η εργοδοσία. Η αστυνομία απείλησε με μήνυση τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τους συνδικαλιστές με προσαγωγή.

Άμεση παρέμβαση στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, απαιτώντας να σταματήσει αμέσως αυτή η απόπειρα εκφοβισμού.

Μετά από την πίεση που άσκησε η παρέμβαση των συνδικαλιστών, τελικά η εργοδοσία αναγκάστηκε να δεσμευθεί σε καταβολή των δεδουλευμένων όπως και του δώρου Χριστουγέννων, ωστόσο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για μη καταβολή των χρημάτων της αναστολής από τα αφεντικά.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: