Εκτός από τον κορονοϊό φοβόμαστε και τον ποντικό

Στο Media Markt Αργυρούπολης, στο γραφείο ενός συναδέλφου υπήρχε ένας νεκρός ποντικός. Οι συνάδελφοι, αφού παραπονέθηκαν, επέστρεψαν μετά από εντολή στην εργασία τους κανονικά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με το νεκρό ποντικό ανάμεσά τους! Τελικά απομακρύνθηκε το μεσημέρι από το φύλακα.

Καταγγελία του επιχειρησιακού σωματείου για τη στάση της εργοδοσίας
και την έλλειψη μέριμνας για την ασφάλεια των εργαζομένων

Την Τετάρτη 8 Απριλίου οι συνάδελφοί μας στο Media Markt Αργυρούπολης, που λειτουργεί αυτές τις μέρες ως τηλεφωνικό κέντρο, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα φοβερό θέαμα. Στο γραφείο ενός συναδέλφου υπήρχε ένας νεκρός ποντικός ο οποίος πριν λίγες μέρες έκανε τις βόλτες του ανάμεσα στους υπαλλήλους. Οι συνάδελφοι, αφού παραπονέθηκαν, επέστρεψαν μετά από εντολή στην εργασία τους κανονικά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με το νεκρό ποντικό ανάμεσά τους! Ο νεκρός ποντικός απομακρύνθηκε τελικά το μεσημέρι από το φύλακα.

Οι εργαζόμενοι, δηλαδή αυτές τις μέρες εκτός από τον κίνδυνο του κορονοϊού έχουν να αντιμετωπίσουν και το φόβο της λεπτοσπείρωσης! Μιας επικίνδυνης ασθένειας για τον άνθρωπο, που οδηγεί αρκετές φορές σε θάνατο και μεταδίδεται από μολυσμένο τρωκτικό.

Το σωματείο μας εδώ και μήνες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ελλιπή καθαριότητα στα καταστήματα της εταιρίας (Public– Media Markt), καθώς έχουν αναφερθεί ανάλογα περιστατικά και παλαιότερα και μάλιστα σε καταστήματα που έχουν άδεια να πουλούν τρόφιμα. Ωστόσο, κάθε φορά λαμβάναμε την απάντηση ότι τα καταστήματα είναι αρκετά καθαρά και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, αυτές τις μέρες του κορονοϊού η εταιρία έστειλε ενημερωτικό μέιλ στους πελάτες της ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και συν τοις άλλοις έχουν ενισχυθεί οι υπηρεσίες καθαριότητας. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ζητάμε η εταιρία να κάνει επιτέλους πράξη μια τέτοια υπόσχεση και να γίνει ευνοϊκότερο το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται καθημερινά οι συνάδελφοί μας.

Εμείς, ως σωματείο, ζητάμε εντατική καθαριότητα και απολύμανση και για τον κορονοϊό και για τα τρωκτικά στους χώρους που εργάζονται οι συνάδελφοί μας αυτές τις δύσκολες ώρες. Επίσης, ζητάμε 20% αύξηση στους εργαζομένους αυτής της περιόδου που διανύουμε καθώς δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Και να λάβουν επιπλέον άδεια μετ’ αποδοχών αυτές τις μέρες για ξεκούραση καθώς οι περισσότεροι δουλεύουν συνεχόμενα μετά από έντονες περιόδους της λιανικής (Χριστούγεννα, Εκπτώσεις κλπ)

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία Retail World A.E.-Καταστήματα Public

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: