ΕΚ Άρτας: Όλοι στη συγκέντρωση ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό

Ο κρατικός προϋπολογισμός για άλλη μια χρονιά έρχεται να κάνει τη δουλειά που ξέρει. Τινάζει κάθε δεκάρα από την τσέπη των «πολλών» και τα αποταμιεύει στις τσέπες των «λίγων», συνεχίζοντας το «έργο» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που με διάφορα προσχήματα, αντί να «σκίζουν τα μνημόνια», έσκιζαν το λαϊκό εισόδημα.

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ 7.οο μ.μ., στην πλ. ΚΙΛΚΙΣ

Την «τέλεια καταιγίδα» ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, λίγες μέρες πριν βγει ο χρόνος. Η καθήλωση των μισθών, η ακρίβεια και οι νέες περικοπές που επίκεινται στον κρατικό προϋπολογισμό ακόμα και για τις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, βάζουν βόμβα στο εισόδημα εκατομμυρίων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και βιοπαλαιστών αγροτών.

Τρεις στους δέκα μισθωτούς φυτοζωούν με 345 ευρώ τον μήνα, την ώρα που ο μέσος καθαρός μισθός ίσα που ξεπερνάει τα 780 ευρώ. Οι μισθοί αυτοί, βέβαια, δεν έπεσαν από τον ουρανό. Είναι συνέπεια της πολιτικής μείωσης του λεγόμενου «κόστους εργασίας», που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και κλιμακώνεται τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα φραγκοδίφραγκα με τα οποία καταδικάζονται να επιβιώσουν 700.000 μισθωτοί, έχουν τη σφραγίδα των νόμων για τη μερική απασχόληση και τις άλλες μορφές «ευελιξίας», του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου για τον κατώτερο μισθό και όλων των άλλων νόμων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους διευρύνονται τα όρια της απλήρωτης δουλειάς, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Και έρχεται ο κρατικός προϋπολογισμός για άλλη μια χρονιά να κάνει τη δουλειά που ξέρει. Τινάζει κάθε δεκάρα από την τσέπη των «πολλών» και τα αποταμιεύει στις τσέπες των «λίγων», συνεχίζοντας το «έργο» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που με διάφορα προσχήματα, αντί να «σκίζουν τα μνημόνια», έσκιζαν το λαϊκό εισόδημα. Έτσι, για άλλη μια χρονιά οι επιχειρηματίες του πλούτου θα πληρώσουν το 7% των φόρων, και ο λαός μας το 93%. Εκ των πραγμάτων είτε με κρίση ο καπιταλισμός, είτε με ανάπτυξη, τη «νύφη» θα την «προικίζει» ό λαός. Η συνταγή είναι γνωστή. 

Αρπάζουν άλλα 200 εκατ. Ευρώ από τους άνεργους, για να μπορέσουν με την ησυχία τους να μειώσουν κατά 50% το φόρο στη συγκέντρωση κεφαλαίου μέσω των εταιρικών συγχωνεύσεων.

Σφάζουν στο ποδάρι την χρηματοδότηση των νοσοκομείων με τις μεταβιβάσεις του τακτικού προϋπολογισμού προς τα νοσοκομεία, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και τον ΕΟΠΥΥ, κόβοντας άλλα 348 εκατ. Ευρώ, για να μπορέσουν να συμπιέσουν το φόρο όλων των εταιρειών σε κάτω από 4 δις Ευρώ, μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρήσεων από 24% σε 22%, αφήνοντας τα υπόλοιπα 46 δις ευρώ, να τα πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι (που ο νόμος Κατρούγκαλου φρόντισε οι νέες συντάξεις να είναι μικρότερες από τις συντάξεις παλιών συνταξιούχων).

Έτσι και στην κρίση του καπιταλισμού και στην ανάπτυξη του, έχουν πάντα την συνταγή να κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Με ένα λεπίδι στις λαϊκές ανάγκες για συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, Πρόνοια και Υγεία, που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022, θα μπορείτε, αν έχετε ακόμα ρεύμα στο σπίτι σας, να παρακολουθείται στην τηλεόραση, πως ρέουν οι σαμπάνιες στους γάμους των εφοπλιστών και τι μοντελάκια φοράνε οι κυρίες που συνοδεύουν. Και για να μην τους χαλάσουμε την «χώνεψη», μειώνουν κατά 183 εκατ. ευρώ τις παροχές προνοιακού χαρακτήρα, ρίχνοντας κάτω από τα όρια της φτώχειας ακόμα περισσότερους. Και επειδή αυτά τα εκατ. Ευρώ, φτάνουν δεν φτάνουν για δύο μοντελάκια, μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες κατά 5,2 δις ευρώ.

Το μόνο που μεγαλώνει είναι τις πολεμικές δαπάνες για την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ε.Ε., να έχουν και κάτι να δείχνουν στον αμερικανό πρέσβη που επιθεωρεί τα ελληνικά κατά τα άλλα, στρατεύματα. 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ

Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα έδωσαν θάρρος σε πολλούς εργαζομένους. Απέτρεψαν την επιδείνωση της θέσης τους σε μια σειρά χώρους, ανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει ορισμένα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης εργασίας, για την ασφάλεια και την υγεία σε χώρους δουλειάς.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την πάλη για:

♣ Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.

♣ Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

♣ Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.

♣ Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο το λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

♣ Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

♣ Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.

♣ Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Στις 7.οο μ.μ. στην Πλ. Κιλκίς

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: