Είστε του κινήματος ο κορονοϊός… – Απεργία χωρίς απεργιακή συγκέντρωση ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά

Η πανδημία έδωσε άλλοθι στους εργατοπατέρες που ήταν ούτως ή άλλως αραία-αραία καμιά σαρανταρέα στις συγκεντρώσεις του, τηρώντας…. μέτρα ασφαλείας και προ πανδημίας

Πάνω που η φρεσκο-εκλεγμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ ήταν έτοιμη να οργανώσει την αντεπίθεση της τάξης που εκπροσωπεί (όχι της εργατικής, το Έψιλον στο αρκτικόλεξό της είναι απλή συνωνυμία) και να πιάσει τον Μάη στην Κλαυθμώνος και μετά σε κάποιο τσιπουράδικο, ήρθαν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας και της έδωσαν το άλλοθι που έψαχνε για να γλιτώσει το ρεζιλίκι μιας ακόμα άμαζης συγκέντρωσης, που αποτυπώθηκε γλαφυρά και σε ένα πετυχημένο meme στα social media.

Η αλήθεια είναι πως οι εργατοπατέρες κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας (αραία-αραία καμιά σαρανταρέα) πριν την πανδημία, ενώ νωπές είναι οι μνήμες από μια μίζερη συγκέντρωση, όπου οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ήταν περισσότεροι από το… συγκεντρωμένο “πλήθος”.

Και επειδή μπορεί να μην καταλάβαινε κανείς τη διαφορά, η ΓΣΕΕ έσπευσε να εκδώσει και ανακοίνωση όπου γνωστοποιεί την προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά, χωρίς να ανακοινώνει ωστόσο σημεία συγκέντρωσης -που προφανώς δε θα γίνει.

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020, προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της.

Καλούμε τις οργανώσεις μέλη μας να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κ.λ.π), τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων στην κοινωνική ζωή που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας. Οι λαοπρόβλητοι ηγέτες των εργαζόμενων θα έχουν κι άλλη ευκαιρία να δείξουν στον δρόμο πόσο δημοφιλείς είναι και πόσο ευρείες είναι οι μάζες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: