Είναι εργαζόμενοι και όχι μηχανές! – Μαχαίρι από τη Wolt στο πενιχρό «μπόνους βροχής» των διανομέων

Η Wolt κόβει ακόμα και αυτό το πενιχρό “μπόνους βροχής” που δίνει στους εργαζόμενους που δουλεύουν ρισκάροντας την σωματική τους ακεραιότητα. Όλα αυτά μόλις λίγες μέρες μετά το εργατικό ατύχημα που συνέβη σε συνάδελφό μας διανομέα. 

Καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών ΕΠισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης -Πιερίας – Χαλκιδικής:

Το προηγούμενο διάστημα, οι μεγάλοι αγώνες που δώσαμε μαζί με τους συναδέλφους μας από την efood, έδειξαν τον δρόμο! Αποδείχτηκε στην πράξη ότι όταν οι εργαζόμενοι οργανωμένα και συντονισμένα διεκδικούν, μπορούν να καταφέρουν τα πάντα! Με αυτόν τον τρόπο, και κάτω από την πίεση χιλιάδων εργαζομένων που ξεχύθηκαν στους δρόμους όλης της χώρας, η εταιρία αναγκάστηκε να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις  ορισμένου χρόνου σε αορίστου και να πάρει πίσω στην δουλειά όσους προσπάθησε να πετάξει εκτός ή να μετατρέψει σε ‘’συνεργάτες’’ πατώντας πάνω στον νόμο Χατζηδάκη.

Παρόλα αυτά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας! Οι διανομείς συνεχίζουν να είναι έρμαια των μεγάλων εταιριών και της μεγαλοεργοδοσίας, η οποία καθορίζει τις συνθήκες δουλειάς με μόνο κριτήριο να πολλαπλασιάσει τα κέρδη της. Οι συνάδελφοι μας συνεχίζουν να παίζουν καθημερινά την ζωή τους κορόνα γράμματα για το μεροκάματο. Κάθε μέρα μεγαλώνει η λίστα με τα εκατοντάδες ατυχήματα. Το καθεστώς freelancer και η αξιολόγηση που χρησιμοποιούν οι εταιρίες για να πιέσουν ακόμα περισσότερο και να εντατικοποιήσουν κι άλλο την δουλειά έχει επιδεινώσει την κατάσταση και έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να μακραίνει η λίστα! 

Οι διανομείς, κυνηγώντας το μεροκάματο, εξαναγκάζονται να δουλεύουν ακόμα και με ακραίες καιρικές συνθήκες (παγετό, χιονόπτωση, καταιγίδες, καύσωνα κλπ). Λίγους μήνες πριν η efood έβγαλε κανονικά τον στόλο της για δουλειά με έντονη χιονόπτωση και χρειάστηκε η παρέμβαση του Συνδικάτου μας για αναγκαστεί να σταματήσει. Μέσα στο καλοκαίρι όταν το Συνδικάτο μας απαιτούσε να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι από τον καύσωνα και να δημιουργηθούν απαραίτητοι χώροι ξεκούρασης οι εταιρίες σφύριζαν αδιάφορα.

Συνέχεια σε όλα αυτά αλλά και επαλήθευση των όσων λέμε είναι η ενέργεια της εταιρίας Wolt να κόψει ακόμα και αυτό το πενιχρό “μπόνους βροχής” που δίνει στους εργαζόμενους που δουλεύουν ρισκάροντας την σωματική τους ακεραιότητα. Όλα αυτά μόλις λίγες μέρες μετά το εργατικό ατύχημα που συνέβη σε συνάδελφο μας διανομέα. 

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους! 

Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε θυσία για τα κέρδη τους! 

Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας!

Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι!

Καλούμε όλους τους διανομείς να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και να παλέψουμε για :

 

  • Συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις και όχι ατομικές
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Καμία διανομή σε παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα κλπ
  • Χώροι ξεκούρασης με τουαλέτες και αποθηκευτικούς χώρους για τους εργαζόμενους σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες
  • Μηχανάκια, συντήρηση και εξοπλισμός με ευθύνη της εργοδοσίας
  • Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης παραλαβής

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: