Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Ο σύντροφος Σταύρος υπερασπίστηκε από πολύ νέος τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ως μέλος της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ήταν μπροστάρης σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.

Ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μετά από μικρή σε διάρκεια αλλά παλικαρίσια μάχη, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 24 του Μάρτη.

Σε κοινή τους ανακοίνωση η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, για το θάνατο του Σταύρου Λίτσα, αναφέρουν:

«Ο σύντροφος Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μετά από μικρή σε διάρκεια αλλά παλικαρίσια μάχη, έφυγε σήμερα 24/3/2018 από τη ζωή.

Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και ο κλάδος ολόκληρος είναι συγκλονισμένοι από το θάνατο του συντρόφου μας.

Ο σύντροφος Σταύρος Λίτσας με ανιδιοτελή προσφορά χωρίς όρια ήταν στη πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων του κλάδου, συνολικά στον αγώνα της εργατικής τάξης στην Αττική.

Παρά τη θλίψη, αποχαιρετούμε τον σύντροφό μας με μεγάλη περηφάνια για την προσφορά του, υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης στον οποίο πορεύτηκε αταλάντευτα στη ζωή του.

Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τη συντρόφισσά του, Λώρα.

Η κηδεία του θα γίνει στην Ελευσίνα και θα είναι πολιτική».

Στην ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Σταύρου Λίτσα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Ο σύντροφος Σταύρος υπερασπίστηκε από πολύ νέος τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ως μέλος της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ήταν μπροστάρης σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.

Τον διέκρινε η σεμνότητα, η συνέπεια, η σταθερότητα και η πίστη στα ιδανικά και στην ιστορική αποστολή της τάξης μας. Ήταν από τους πρωτοπόρους στην πάλη απέναντι στο κεφάλαιο, μέσα στα γιαπιά και στα εργοτάξια.

Αφήνει πολύ νωρίς κληρονομιά το παράδειγμα της αγωνιστικής ζωής, την καθημερινή ακούραστη δράση του.

Ο σύντροφος Σταύρος θα είναι μαζί μας σε κάθε φάση του δύσκολου αγώνα για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στη σύντροφό του».

*

Με την δέσμευση ότι θα συνεχίσουν στο δρόμο της ταξικής πάλης στον οποίο πορεύτηκε αταλάντευτα στη γεμάτη αγώνες ζωή του, συνδικάτα και σωματεία αποχαιρετούν τον Σταύρο Λίτσα, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

 

«Ο δρόμος του αγώνα, που ο ίδιος ακολούθησε με συνέπεια, θα αποτελεί για μας πάντα φάρο στους αγώνες μας», σημειώνει η ΟΓΕ.

Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: