Δωροδοκία και απειλές σε εργάτη για να μην καταγγείλει τον τραυματισμό του στο μεροκάματο

Σα σκυλί πέταξαν μακριά από το χώρο εργασίας τα αφεντικά κατασκευαστικής στα Χανιά 40χρονο τραυματισμένο ελαιοχρωματιστή από την Τυνησία, που δούλευε ανασφάλιστος στην επιχείρηση.

Η ζούγκλα στους χώρους δουλειάς καλά κρατεί, με τους εργοδότες να εκμεταλλεύονται μέχρι τελικής πτώσης τους εργαζόμενους, αρνούμενοι παράλληλα να αναλάβουν τις ευθύνες για τις συνέπειες που έχει συχνά στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητά τους το συνεχές ξεζούμισμα.

Αυτή τη φορά, η είδηση έρχεται από τα Χανιά, όπου 40χρονος Τυνήσιος ελαιοχρωματιστής ήρθε αντιμέτωπος όχι μόνο με σοβαρό ατύχημα, προφανώς λόγω των ανύπαρκτων συνθηκών ασφαλείας, αλλά και με την προσπάθεια του εργοδότη που τον απασχολούσε “μαύρα” να προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξαγοράσει ή να εκβιάσει τη σιωπή του.

Ο άντρας, που βρίσκεται στην Ελλάδα 15 χρόνια κι έχει αποκτήσει παιδιά, δούλευε για λογαριασμό μεγάλης κατασκευαστικής των Χανίων σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, όπου υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο ισχίο που τον έβγαλε εκτός εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που έπεσε, με τους υπεύθυνους της εταιρείας να τον αφήνουν στην τύχη του και να μην καλούν ασθενοφόρο, ώστε να μην καταγραφεί ως εργατικό ατύχημα και αποκαλυφθεί ότι τον απασχολούσαν ανασφάλιστο.

Κυριολεκτικά “σαν το σκύλο”, όπως το περιέγραψε ο ίδιος, τον μετέφεραν σε χώρο μακριά από την εργασία του, ενώ στη συνέχεια το ασθενοφόρο κάλεσε η αρραβωνιαστικιά του, υπό τις συνεχής πιέσεις στον άνδρα να μην αποκαλύψει πώς χτύπησε.

Από τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο και συνεχώς από εκεί και πέρα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας προσπάθησαν αρχικά με παρακαλά και απόπειρες χρηματισμού και στη συνέχεια, όταν είδαν πως δεν έπιανε, με απειλές να τον πείσουν να τους καλύψει. Πλέον το ζήτημα θα επιλυθεί δικαστικά, αφού, ενώ επιπλέον έχουν γίνει καταγγελίες σε όλους τους αρμόδιους φορείς για το ατύχημα, την ανασφάλιστη εργασία και τα δεδουλευμένα που χρωστάει η επιχείρηση, άνω των 1100 ευρώ.

“Νομίζουν πως επειδή είμαι αλλοδαπός, δε θα προσπαθούσα να βρω το δίκιο μου” είπε χαρακτηριστικά σε τοπικό μέσο.

Με πληροφορίες από zarpanews.gr

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: