Δολοφονική επίθεση με λοστό σε απεργό οδηγό τουριστικού λεωφορείου στο Ηράκλειο – Κοινή ανακοίνωση σωματείων

«Ο συνάδελφος δέχθηκε χτυπήματα με λοστό στο κεφάλι και υπέστη κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του χεριού και φέρει ελαφρότερα τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους σωματεία του Ηρακλείου.

«Τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε σήμερα Τετάρτη απεργός οδηγός τουριστικών λεωφορείων, από απεργοσπάστη “συνάδελφό” του», καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους σωματεία του Ηρακλείου. Όπως αναφέρουν, «ο συνάδελφος δέχθηκε χτυπήματα με λοστό στο κεφάλι και υπέστη κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του χεριού και φέρει ελαφρότερα τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος».

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρουν τα εξής:

«Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων συνεχίζουν για 72η ημέρα απεργία με αποφασιστικότητα για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ευθύνη έχουν οι εργοδοτικές ενώσεις του κλάδου που θέλουν τους οδηγούς χωρίς ΣΣΕ, σκλάβους με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ που πιστή στις εντολές του κεφαλαίου νομοθετεί αντεργατικά μέτρα και κάνει πλάτες στην εργοδοσία.

Δηλώνουμε τη στήριξή μας στο Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων και τους απεργούς οδηγούς για το σκληρό ταξικό απεργιακό αγώνα που δίνουν. Δηλώνουμε πως τέτοια περιστατικά δεν φοβίζουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και ίσα – ίσα μας κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένους για να παλέψουμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα».

Πηγή 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: