Δήμος Θεσσαλονίκης: Αντιμέτωποι με την πανδημία χωρίς μέτρα προστασίας

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσ/νίκης θα αντιμετωπίσουμε χιονιά και δριμύ ψύχος τις επόμενες μέρες, χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσ/νίκης θα αντιμετωπίσουμε χιονιά και δριμύ ψύχος τις επόμενες μέρες, χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Όταν λείπουν στοιχειώδη μέσα προστασίας (αδιάβροχα, μπουφάν κ.α.) και εργοτάξια δεν έχουν πετρέλαιο, που να μιλήσουμε για ειδικά Μ.Α.Π. που προβλέπονται για τέτοιες συνθήκες π.χ. αντιολισθητικά πέδιλα με καρφιά, που μπορεί να χρειαστούν.

Οι ευθύνες της διοίκησης είναι μεγάλες και γνωστές. Ευθύνη όμως έχουν και όσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν την κατάσταση ή δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει.

Η ΔΑΣ όλο αυτό το διάστημα έκανε προσπάθεια να αναδείξει το θέμα. Με ανακοινώσεις, επιστολές στο δημοτικό συμβούλιο, δελτία τύπου στα μέσα ενημέρωσης, πανό σε εργοτάξια και σε σημεία μέσα στην πόλη, άσκησε πίεση προς τη διοίκηση του δήμου και προσπάθησε να ενημερώσει τον λαό της πόλης για την κατάσταση. Δεν θα μείνουμε εδώ, θα πάρουμε και νέες πρωτοβουλίες. Καλούμε τους συναδέλφους να τις στηρίξουν.

Επειδή όλοι μας γνωρίζουμε σε τι συνθήκες εργασίας δουλεύουμε, χωρίς Μ.Α.Π., με οχήματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα π.χ. φθαρμένα λάστιχα κ.α., χωρίς κατάλληλα εργαλεία, απαιτούμε από τη διοίκηση του δήμου να δείξει μεγάλη προσοχή και να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και από την κυβέρνηση και τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς να κάνουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Ιδιαίτερη μέριμνα να υπάρχει για τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους, ειδικά όσους εργάζονται σε εξωτερικές εργασίες, να μην εκτελέσουν εντολές που μπορεί να τους θέσουν σε κίνδυνο. Σε περίπτωση που δεχθούν πιέσεις να επικοινωνήσουν με το σωματείο (να δούμε και τη στάση θα κρατήσουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις!).

Μαραντζίδης Φώτης μέλος της ΔΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: