Η «διαλυτική προσπάθεια» του ΠΑΜΕ (βίντεο)

Όταν το ΠΑΜΕ κόβει τη σούπα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού…

Κλειδωμένες πόρτες, ψηφοδέλτια άγνωστης ταυτότητας που έβγαιναν από χαρτόκουτα και  σακούλες, απορία για τη στάση των δικηγόρων που επιβλέπουν την εκλογική διαδικασία και τα σοβαρά ερωτήματα που βάζει η  «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση», η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, και που παραμένουν αναπάντητα από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) της διοίκησης του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση», είναι πτυχές που συνθέτουν τις εκλογές του Συλλόγου, που γίνονται κάτω από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της ίδιας διοίκησης.

Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν Παμίτες μέλη της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας μπήκαν στο Εργατικό Κέντρο ακολουθούμενοι από τηλεοπτική κάμερα, διακόπτοντας την κατά τα άλλα ήσυχη και με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα διαδικασία…

Τα ερωτήματα της ΤΑΣ εκτοξεύονται από καταπέλτη:

«-Γιατί δεν ανακοινώνουν πουθενά τη μέρα και τον τόπο διεξαγωγής των εκλογών τους;

-Πώς γίνεται να νομιμοποιείται σήμερα ένα σωματείο που με εκλογές σε όλη την Ελλάδα να εκλέγει αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας;

-Πώς βρέθηκαν τόσοι φάκελοι ψηφισάντων από διάφορες περιοχές της χώρας στα γραφεία του ΕΚΠ;

-Από πού αντλούν το δικαίωμα να απαγορεύουν σε μέλη της διοίκησης του ΕΚ να παρακολουθήσουν τις αρχαιρεσίες τους;

-Γιατί τα κάνουν όλα πίσω από κλειστές πόρτες και μακριά από τους χιλιάδες, όπως λένε, εγγεγραμμένους τους;

Ταυτόχρονα, για αυτήν την εκφυλιστική κατάσταση, μας προκαλεί απορία η στάση των δικηγόρων που επιβλέπουν τις εκλογές και έχουν ευθύνη για την εφαρμογή των καταστατικών των σωματείων και των νόμων που διέπουν τις εκλογικές διαδικασίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν τα στραβά μάτια εδώ στην περιοχή μας».

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Τι είναι αυτό που νιαουρίζει στα κεραμίδια;

Πέρα από τα ερωτήματα, αποκαλυπτικά της κατάστασης που καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, είναι και όσα «λέει» το ύφος (σαν αυτού που τον έπιασαν με την κλεμμένη γίδα στην πλάτη) του εκπρόσωπου της πλειοψηφίας που… υπερασπίζεται την «μαζικοποίηση και τη  συλλογικοποίηση των εργαζομένων μέσα στα συνδικάτα», καταγγέλλοντας το ΠΑΜΕ για «διαλυτική προσπάθεια»:

Η «διαλυτική προσπάθεια» του ΠΑΜΕ είναι να κόβει τη σούπα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, να εμποδίζει τους εργατοπατέρες και τους μηχανισμούς τους να διαμορφώνουν κάλπικους συσχετισμούς στα σωματεία για να ελέγχουν και να σέρνουν το εργατικό κίνημα δεμένο πίσω από την άμαξα  της απογοήτευσης και της υποταγής. Για να γίνεται έτσι πιο εύκολο το έργο της κυβέρνησης και της τάξης που εκπροσωπεί. Όμως δεν θα τους περάσει:

«Τους βεβαιώνουμε ότι δεν θα κάτσουμε να παρακολουθούμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα όργιο νοθείας και παρατυπιών σε μια σειρά από σωματεία, εκλογών χωρίς συνεδριάσεις, χωρίς Γενικές Συνελεύσεις, χωρίς Εφορευτική Επιτροπή που στόχο έχει να δημιουργήσει ψεύτικους συσχετισμούς. Δεν θα αφήσουμε να θεωρούν τα σωματεία τσιφλίκι τους, με τους εργαζόμενους στον πάγο, να μην παίρνουν χαμπάρι με ποιους τρόπους καθορίζονται οι συσχετισμοί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με ποιον τρόπο δηλαδή οι άνθρωποι των αφεντικών κατσικώνονται στο σβέρκο μας.

Δεν χωρούν αυταπάτες για το ρόλο τους, ούτε για τη στάση τους. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλους τους έντιμους συνδικαλιστές ανεξάρτητα παράταξης, κυρίως όμως τους χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους να πάρουν την υπόθεση λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων στα δικά τους χέρια. Ο εκφυλισμός και η νοθεία δεν θα περάσουν!», τονίζεται στην ανακοίνωση της «Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης».

Ο λόγος περνάει πια στους εργαζόμενους, που θα πρέπει να κρίνουν, να αποφασίσουν ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπούν και να δράσουν…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: