Δεν προσκυνάμε! – Δε θα διαλύσουν τη ζωή μας! – Την άλλη βδομάδα ακόμα περισσότεροι

Τι είναι αυτό που ενοχλεί την τάξη των εκμεταλλευτών; – Ένα παράδειγμα πετυχημένης απεργιακής κινητοποίησης – περιφρούρησης από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Καθολική συμμετοχή στην απεργία, απεργιακές φρουρές στις πύλες των εργοστασίων και αγωνιστικό μήνυμα κλιμάκωσης. Αυτή είναι η εικόνα που ενοχλεί την τάξη των εκμεταλλευτών, αυτό είναι το παράδειγμα που οφείλει να ακολουθήσει η δική μας τάξη, όπως έκανε στις πύλες της ΕΒΓΑ και της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Όπως είπε και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Βασίλης Παπαγεωργίου:

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση, η εργοδοσία, οι χρυσοπληρωμένοι κονδυλοφόροι στον τύπο και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης προσπαθούν να πείσουν τον εργαζόμενο ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί πρόοδο. Πρόοδο ονομάζουν να γυρίσει ο εργαζόμενος 100 χρόνια πίσω. Πρόοδος όμως δεν είναι η αύξηση του εργάσιμου χρόνου, τα 10ωρα, τα 12ωρα και τα 13ωρα. Πρόοδος είναι να αντιστοιχηθεί το επίπεδο της ζωής μας με τις τεχνολογικές δυνατότητες. Να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος -το 7ωρο, 5ήμερο, 35 ωρο-, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά μας.

Δεν προσκυνάμε, ψηλά το κεφάλι!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: