Δεν πάει ο Μητσοτάκης στο “συνέδριο” της ΓΣΕΕ – Οι εργατοπατέρες τρώνε πόρτα κι απ’ τους συμμάχους τους

Η σημερινή ΓΣΕΕ είναι τόσο ευτελισμένη από τους εργατοπατέρες, που δεν τους είναι χρήσιμη ούτε ως γλάστρα για το θέατρο του κοινωνικού διαλόγου και τις διαπραγματεύσεις.

Ούτε ο πιο πιστός σύμμαχος της ΓΣΕΕ -αν και αυτό διαβάζεται ανάποδα μάλλον, η ΓΣΕΕ είναι ο καλύτερος φίλος της κυβέρνησης- δεν είναι δίπλα σε αυτή την… “κορυφαία” της στιγμή, δε θέλησε να μοιραστεί την ντροπή και την ξεφτίλα μιας Συνομοσπονδίας που κάνει “συνέδριο” με την προστασία των ΜΑΤ.

Παρά τις αρχικές διαρροές, τελικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού που ανακοινώθηκε για σήμερα είναι διαφορετικό και περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ και περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη. Προφανώς όμως δεν είναι τεχνικό το θέμα, ότι απλώς δεν προλάβαινε να πάει, αλλά καθαρά πολιτική επιλογή. Η σημερινή ΓΣΕΕ είναι τόσο ευτελισμένη από τους εργατοπατέρες που δεν τους είναι χρήσιμη ούτε ως γλάστρα για το θέατρο του κοινωνικού διαλόγου και τις διαπραγματεύσεις. Είναι τόσο απαξιωμένη που… το επιτελείο της κυβέρνησης έκρινε ότι θα είναι επικοινωνιακό λάθος να πάει εκεί ο Μητσοτάκης, να χρεωθεί τμήμα της χρεοκοπίας της και να βρεθεί κι αντιμέτωπος με την αντίδραση των εργαζόμενων που συρρέουν από νωρίς το πρωί στο Καβούρι. Μια χρεοκοπία τόσο ολοφάνερη, που έσπευσε να πάρει αποστάσεις μέχρι και η φιλοκυβερνητική διάσπαση της ΔΑΚΕ πριν λίγες μέρες, κάνοντας λόγο για ψευτοσυνέδριο “με όρους νύχτας”.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός της γύρισε την πλάτη. Έστειλε τα ΜΑΤ για να ζώσει το ξενοδοχείο και να κρατήσουν τις καρέκλες τους οι εργατοπατέρες, ξεπληρώνοντας τα γραμμάτια της αφειδώλευτης στήριξης της συνδικαλιστικής μαφίας στην κυβερνητική πολιτική, αλλά πέραν αυτού ουδέν. Το ζήτημα βέβαια δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάποια στιγμή να αποφασίσει να πετάξει σα στυμμένη λεμονόκουπα την ηγετική κλίκα της ΓΣΕΕ, παρουσιαζόμενος ακόμα και ως υπέρμαχος της “κάθαρσης” στο συνδικαλιστικό χώρο, μόλις παρουσιαστούν πιο “αξιόπιστοι εταίροι”, αλλά να την παραμερίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους, ώστε να μην ξαναϋπάρξει εργατικό συνέδριο στο οποίο θα υπάρχει, έστω και σα σκέψη, η παρουσία του πρωθυπουργού της αστικής τάξης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Λογική και αναμενόμενη η στάση του Μητσοτάκη. Πολύ λέρα και σέρνονται και αρρώστιες. Δεν μας παίρνει να κάνουμε βουτιές στον απόπατο…
    Το “τσ@λι” η Φώφη θα πάει. Η σοσιαλδημοκρατία έχει ανοσία σε κάθε βρομιά.
    Και τι δεν θα ‘δινα πάντως, να δω να αποσύρονται και τα ΜΑΤ. Έχει αντιπυρηνικό καταφύγιο το ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΛΑΣ?

Κάντε ένα σχόλιο: