“Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα” – Απάντηση του ΠΑΜΕ στην κατάπτυστη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό

“Τα έχουν συμφωνήσει όλα με την κυβέρνηση. Αποτελούν τον λαγό στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό, έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε και ανταλλάγματα.”

Το καλύτερο δεκανίκι εργοδοτών και κυβέρνησης αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, αυτή τη φορά για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, πέρα από μια χλιαρή κριτική στο νομοσχέδιο, αναλώνεται κατά βάση σε επίθεση στο ΠΑΜΕ, χωρίς να το κατονομάζει, και σε υπονόμευση της απεργίας της 18ης Φλεβάρη για το ασφαλιστικό. Κάνει εκ του πονηρού μάλιστα λόγο για “παρατάξεις”, όταν στην πραγματικότητα αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει συνδικαλιστικοί φορείς όπως το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ. Στο νέο κρεσέντο απεργοσπασίας απαντά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, αναφέροντας ότι:

«Με μία κατάπτυστη ανακοίνωση, βγαλμένη μέσα από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας, η διορισμένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δίνει για μια ακόμα φορά διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση και τα αφεντικά της. Αυτοί που υπέγραψαν πριν λίγες μέρες στα μουλωχτά και χωρίς καμία νομιμοποίηση το πάγωμα των μισθών ως το τέλος του έτους, σήμερα εμφανίστηκαν ξαφνικά όχι για να αρθρώσουν λόγο απέναντι στον αντιασφαλιστικό, κυβερνητικό σχεδιασμό, αλλά για να δηλώσουν την πλήρη σύμπλευσή τους ως απεργοσπάστες.

Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα! Τα έχουν συμφωνήσει όλα με την κυβέρνηση. Αποτελούν τον λαγό στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό, έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε και ανταλλάγματα. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες εμφανίζονται όχι απλά ως ένας βαθύς απεργοσπαστικός μηχανισμός, αλλά ως μια σφραγίδα που τάχα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και επιδιώκει να περάσει γύψο στις εργατικές διεκδικήσεις, να κυριαρχήσει η αφωνία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, να συμβάλει πλάι στην κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της στη σιγή νεκροταφείου.

Οι εργαζόμενοι ήδη έχουν ξεπεράσει τη γραφειοκρατική ομάδα της ΓΣΕΕ, που παρά τις απειλές και την υπονομευτική προσπάθεια που κάνει, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν εξαγγείλει απεργία για τις 18 Φλεβάρη και θα διαδηλώνουν έξω από τα υπουργεία, τη Βουλή και τις εργοδοτικές ενώσεις, για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση, που παραδίδει την Ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της Υγείας, που μετατρέπει την Ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε τζόγο και ατομικό ρίσκο».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: