“Δε νοιάζει κανέναν η υγεία σας και ο επαναπατρισμός σας…” – 9 Έλληνες ναυτικοί εγκλωβισμένοι σε αγκυροβόλιο στην Κίνα

Η κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας, ο υπουργός Εξωτερικών, οι υπηρεσίες τους, φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την τραγική κατάσταση των ναυτεργατών του πλοίου M/V «ANGELIC POWER» και για οποιαδήποτε εξέλιξη σε βάρος της υγείας τους. – Απαιτούμε τον επαναπατρισμό των εννιά ναυτικών και να τους δοθούν όλα τα δεδουλευμένα

Αποτελεί πρόκληση για τους ναυτεργάτες του πλοίου M/V «ANGELIC POWER» της ναυτιλιακής εταιρείας PANTHALASSA MARITIME CORP., η δήλωση του υπουργού ναυτιλίας (24/03/2021) για «έντονο ενδιαφέρον στον απεγκλωβισμό τους».

Σε νέα καταγγελία που υπογράφεται από τους ναυτεργάτες μας επισημαίνουν ότι σήμερα στις 26 Μάρτη επιβιβάσθηκε στο πλοίο, που βρίσκεται  στο αγκυροβόλιο του Guishan της Κίνας από τις 27/01/2021, ο ναυτικός πράκτορας για να επιδώσει έγγραφα για σχετικό δικαστήριο μεταξύ της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των παραληπτών του φορτίου.

Σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν για τα προβλήματά τους απάντησε ότι: «δεν νοιάζει κανέναν η υγεία σας και ο επαναπατρισμός σας. Επί λέξη μας είπε κατάμουτρα ότι και να πεθάνουμε δεν φέρει καμία ευθύνη»!!!

Στην καταγγελία γίνεται αναλυτική αναφορά για την κατάσταση του κάθε ναυτεργάτη και συγκεκριμένα

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ: 15 μήνες στο πλοίο, έντονες ζαλάδες, σοβαρό πρόβλημα υγείας με τα δόντια, 3 φορές λιποθυμία με παλμούς 137. Μετά από επικοινωνία με «Ερυθρό Σταυρό» επιβάλλεται να μεταβεί στη στεριά. Έντονο στρες.

ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ: 17 μήνες στο πλοίο, με θρόμβωση.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ: 9 μήνες στο πλοίο, έχασε το διδακτικό έτος στη σχολή του, υποφέρει από υψηλή πίεση.

Β’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: 9 μήνες στο πλοίο

Γ’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: 17 μήνες στο πλοίο, υποφέρει στην άνω γνάθο από σοβαρό οδοντιατρικό πρόβλημα.

ΝΑΥΚΛΗΡΟΣ: 9 μήνες στο πλοίο, πάρα πολύ υψηλή πίεση.

ΕΠΙΒΑΙΝΩΝ (Τεχνικός): 9 μήνες στο πλοίο υποφέρει από κρίσεις πανικού, δερματολογικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον «Ερυθρό Σταυρό» πρέπει να τον δει Καρδιολόγος και Νευρολόγος.

Τα καύσιμα του πλοίου τελειώνουν την ερχόμενη Πέμπτη στις 01/04/2021 και κανένα νεότερο δεν υπάρχει.

Επίσης οι ναυτεργάτες μας στην καταγγελία τους διατυπώνουν ότι:

1) Οι κινέζικες αρχές δεν δίνουν καμία σημασία για την ανθρώπινη ζωή.
2) Οι συμβάσεις εργασίας έχουν λήξει σε όλους. Η εταιρεία είναι απούσα. Το πλήρωμα είναι απλήρωτο από τον Φεβρουάριο του 2021.
3) Το ναυτολόγιο έχει λήξει. Η ασφάλιση του P&I δεν είναι σε ισχύ καθιστώντας το πλοίο ανίκανο για πλου.
4) Το υπουργείο και οι αρμόδιοι φορείς είναι ενήμεροι και εκτελούν ενέργειες, παρόλα αυτά οι καθυστερήσεις επιβαρύνουν την ψυχική μας υγεία και ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχει επέλθει.

Κλείνοντας αναφέρουν: «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εάν συμβεί οτιδήποτε είναι άπαντες ενήμεροι, άρα και υπεύθυνοι για την ζωή μας».

Η κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας, ο υπουργός Εξωτερικών, οι υπηρεσίες τους, φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την τραγική κατάσταση των ναυτεργατών του πλοίου M/V «ANGELIC POWER» και για οποιαδήποτε εξέλιξη σε βάρος της υγείας τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
    -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

26 Μάρτη 2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: