Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά…

Χωρίς τα παράσιτα που αφήνουν τον κόσμο αβοήθητο να επιβιώσει σε μια ζούγκλα, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος. Χωρίς τους εργαζόμενους που μπαλώνουν τα κενά ενός ταξικά απάνθρωπου κράτους, ούτε γρανάζι δε γυρνά.

Τι θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς παράσιτα; Χωρίς αυτούς που βάζουν το κέρδος τους πάνω από όλα -πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και την αξιοπρέπειά τους;

Θα ήταν ένας κόσμος ανθρώπινος. Πιο όμορφος, πιο δίκαιος, με καλύτερες προοπτικές. Μακριά από τον νόμο της σύγχρονης ζούγκλας, από την εξουσία αυτών που αφήνουν τον κόσμο αβοήθητο, να επιβιώνει όπως τα ζώα, ψάχνοντας νερό και φωτιά για να μαγειρέψει κάτι.

Τι θα ήταν ο κόσμος χωρίς τους εργάτες; Αυτούς που παράγουν τον πλούτο, που πληρώνουν τα σπασμένα, που ρίχνονται στη μάχη για να σώσουν τον συνάνθρωπό τους, που τρέχουν να μπαλώσουν τα κενά ενός ταξικά απάνθρωπου κράτους; Που σπεύδουν μες στο χιόνι για να διορθώσουν τις βλάβες; Και πρέπει μια μέρα να διορθώσουν τη βασική βλάβη που ταλανίζει τον σάπιο και παλιό κόσμο της εκμετάλλευσης. Να διώξουν τα παράσιτα που πλουτίζουν στις δικές μας πλάτες.

Γιατί χωρίς τη δική μας δουλειά, γρανάζι δε γυρνά. Και μπορούμε -και πρέπει- να ζήσουμε πολύ καλύτερα χωρίς παράσιτα. Όπως αξίζει στο ανθρώπινο είδος, όχι σε μια καπιταλιστική ζούγκλα, όπου επικρατούν οι ισχυροί.

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν εναερίτη της ΔΕΗ που επιδιορθώνει τη βλάβη στο δίκτυο, μες στον χιονιά, αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: