Απολυμένοι Market In: Δε θα μπορούσαμε να λείπουμε από την εκδήλωση του ΚΚΕ, γιατί ήταν δίπλα μας και δώσαμε μαζί τον αγώνα!

Ήταν οι κομμουνιστές μαζί μας στα “Market In” όταν χτυπούσαν τα ΜΑΤ, όταν γίνονταν συλλήψεις, όταν η εργοδοσία έστειλε μπράβους δολοφόνους και χτύπησαν ακόμα πιο άγρια τον αγώνα μας. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που δίνουμε τη μάχη, εμείς οι 11 εργαζόμενοι είμαστε τελικά κερδισμένοι, όχι μόνο γιατί κερδίσαμε ένα μέρος των απαιτήσεών μας, αλλά γιατί μάθαμε να μην τα παρατάμε.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές από την πρόσφατη πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στα Γιάννενα, με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ήταν ο χαιρετισμός των 11 απολυμένων εργαζόμενων της εταιρίας “Market In”, που τον διάβασε η Χριστίνα Τουλκιαρίδου, απολυμένη – εργαζόμενη της επιχείρησης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού και μέλος της διοίκησης του τοπικού Εργατικού Κέντρου.

«Εμείς οι απολυμένοι εργαζόμενοι στα “Market Ιn” είμαστε σήμερα εδώ και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από τη σημερινή εκδήλωση του ΚΚΕ γιατί το ΚΚΕ ήτανε δίπλα μας και δώσαμε μαζί αυτό τον αγώνα στα “Market In”.

Εμείς οι 11 εργαζόμενοι γίναμε δεκάδες και εκατοντάδες στα Γιάννενα και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Εδώ και πέντε χρόνια δίνουμε έναν αγώνα που έγινε υπόθεση και ακούμπησε μεγάλο μέρος των εργαζομένων της πόλης. Αρνηθήκαμε να αποδεχτούμε μια προδιαγεγραμμένη μοίρα, να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα, να παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας.

Το ΚΚΕ μας δίνει πάλι τη δυνατότητα και από αυτό το βήμα να εκφράσουμε το δίκιο μας. Όπως το έκανε με παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά κυρίως με τη σθεναρή στάση των κομμουνιστών μέσα και έξω από τα “Market In”. Ήταν οι κομμουνιστές μαζί μας στα “Market In” όταν χτυπούσαν τα ΜΑΤ, όταν γίνονταν συλλήψεις, όταν η εργοδοσία έστειλε μπράβους δολοφόνους και χτύπησαν ακόμα πιο άγρια τον αγώνα μας.

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που δίνουμε τη μάχη, εμείς οι 11 εργαζόμενοι είμαστε τελικά κερδισμένοι, όχι μόνο γιατί κερδίσαμε ένα μέρος των απαιτήσεών μας, αλλά γιατί μάθαμε να μην τα παρατάμε, να έχουμε αντοχή και αισιοδοξία, που πηγάζει από τη δύναμη που πήραμε και μέσα από τον αγώνα, αλλά και τους εργαζόμενους που είχαμε δίπλα μας, έγινε και δικός τους αγώνες και πάντα ρωτάνε να μάθουν τι γίνεται με μας.

Τους λέμε λοιπόν και σήμερα ότι με τον αγώνα μας, με τον αγώνα όλων των εργαζομένων, η εργοδοσία της “Μarket Ιn» υποχρεούται να μας πάρει πίσω στη δουλειά, όμως δεν το κάνει. Ο νόμος που συνέχεια επικαλούνται οι κυβερνώντες, εφαρμόζεται για κάθε μεροκαματιάρη όταν είναι να του πάρουνε το σπίτι, να του κόψουνε το ρεύμα, να τον απολύσουν κλπ. Κι όμως όσον αφορά την εργοδοσία υπάρχει το ελεύθερο, όταν μία στις χίλιες βγαίνει θετική μία απόφαση από τα δικαστήρια, να είναι υπεράνω, να μην την εφαρμόζει.

Όπου κι αν απευθυνθήκαμε αυτό το διάστημα, σε διάφορους κρατικούς φορείς, όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι. Καταλάβαμε λοιπόν ότι νόμοι γίνονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Κράτος είναι η ίδια η εργοδοσία. Το καταλάβαμε καλά και έτσι πιο αποφασιστικά συστρατευόμαστε με το ΚΚΕ για το δίκιο, τη ζωή και τα παιδιά μας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: