Από τη Ρόδο ως την Καλαμάτα έξω οι εργατοπατέρες από τα συνδικάτα

Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στη Ρόδο για τις δηλώσεις του προέδρου του τοπικού εργατικού κέντρου Σάββα Χατζησάββα, που παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι οι εργατοπατέρες κάνουν ό,τι θέλουν στα σωματεία που ελέγχουν.

Ανακοίνωση της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ για τις δηλώσεις Χατζησάββα. Ανάμεσα στις χυδαιότητες, τις ανακρίβειες και τη συκοφαντία ο κ. Χατζησάββας είπε και μερικές αλήθειες στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παλμός». Παραδέχθηκε, ότι τα πρωτοβάθμια Σωματεία που ελέγχει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός «κάνουν ό,τι θέλουν». Αυτό δηλαδή που καταγγέλλει και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Ότι σε ολόκληρη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κοζάνη και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη, επιδίδονται σε ένα όργιο νοθειών, πλαστών διαδικασιών. Θέλουν έτσι να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία δύναμης, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, είπε ότι οι αντιπρόσωποι που έχουν εκλεγεί από τη Ρόδο έχουν νομιμοποιηθεί και από το ΠΑΜΕ.

Πράγματι έτσι είναι. Το ΠΑΜΕ δε βάζει ζήτημα για όλους τους αντιπροσώπους. Μιλά με συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις για 53 αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ με βάση το καταστατικό της. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει συνεδριάσει η Διοίκηση της ΓΣΕΕ όπως προβλέπεται για αυτά τα ζητήματα, δεν έχουν συσταθεί οι αντίστοιχες γραμματείες. Οι κάρτες που πιστοποιούν τους αντιπροσώπους πολλές από τις οποίες είναι τυπωμένες διπλές και τριπλές φορές, μοιράζονται από τις καμαριέρες του ξενοδοχείου στο οποίο διεξάγεται το συνέδριο! Αυτές τις διαδικασίες υπερασπίζεται ο κ. Χατζησάββας. Θέλουν δηλαδή ένα συνέδριο μπάτε σκύλοι αλέστε. Παρότι αυτά τα φαινόμενα στην περιοχή μας δεν έχουν την ίδια έκταση, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Στις τελευταίες εκλογές στο Σωματείο Οικοδόμων, ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ είχε πολύ αναλυτικά τότε καταγγείλει φαινόμενα νοθείας και παρέμβαση της εργοδοσίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στελέχη γνωστού μεγαλοξενοδόχους, μοίραζαν φωτοτυπίες ταυτοτήτων, βαφτίζοντας τους εργαζόμενους. Ξενοδοχοϋπάλληλοι από «εμβληματικού» ξενοδοχείου της περιοχής, ήρθαν και ψήφισαν στους οικοδόμους. Την άλλη χρονιά ψήφισαν και στους ξενοδοχοϋπάλληλους. Δεν είναι μακριά οι αρχαιρεσίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων που η πλειοψηφία είχε διαγράψει 4.000 εργαζόμενους πριν τις εκλογές. Ενώ στις τελευταίες, οικονομικά τακτοποιημένοι εμφανίζονταν όσοι ήταν πρόθυμοι να ψηφίσουν την πλειοψηφία. Οι άλλοι έπρεπε να πληρώσουν ως και 100 ευρώ συνδρομές. Το νεοϊδρυθέν παράρτημα του πανελλαδικού «Σωματείου» με έδρα την Πάτρα του γνωστού Καραγεωργόπουλου έκανε και στη Ρόδο εκλογές. Το μητρώο ψηφισάντων μελών του, δεν το έχει υπογράψει κανένας εργαζόμενος. Η δουλειά του φαίνεται ότι ήταν ακριβώς να εκλέξει ορισμένους αντιπροσώπους καθώς έκτοτε κανείς δεν είδε και δεν άκουσε για αυτό το Σωματείο στην περιοχή μας. Εργαζόμενοι των My Market, μας κατήγγειλαν πριν από αρκετούς μήνες ότι τους έβαλαν να υπογράψουν χαρτιά με τα οποία ψήφιζαν υποτίθεται, στο Σωματείο ΠΑΣΥΕ, άλλο Σωματείο φάντασμα. Με παρέμβασή μας στο δικηγορικό σύλλογο, μάλλον αποτράπηκε. Τέτοιου τύπου εκλογές γίνονται βέβαια μόνο στα χαρτιά.  Στις εκλογές που έκανε στη Ρόδο το Σωματείο εργαζομένων του Σκλαβενίτη έφερναν καροτσάκι τους εργαζόμενους οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι, πολλοί από τους οποίους ήταν υποψήφιοι. Μάλιστα, ενώ η δική μας πείρα δείχνει ότι για να πειστεί έστω και ένας εργαζόμενος να συμμετέχει σε Σωματείο σε αυτές τις συνθήκες που η τρομοκρατία σπάει κόκκαλα, εκεί φαίνεται να έχουν επιτύχει καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, αφού ψήφισαν σχεδόν όλοι!

Την Πέμπτη διαδήλωσαν στην Καλαμάτα χιλιάδες εργαζόμενοι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων καταγγέλοντας αυτή την κατάσταση. Παραμερίζοντας τους Security που φυλούσαν το χώρο από τους εργάτες, μπήκαν στο χώρο και η εκπρόσωπος του Συνδικάτου των καθαριστριών του Πειραιά διάβασε ένα κείμενο καταγγελίας. Ο κ. Χατζησάββας τη χαρακτήρισε ως «μία κυρία που της έγραψαν μια ομιλία». Όμως οι γυναίκες στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπορούν να χειρίζονται το ίδιο καλά τη σφουγγαρίστρα και το γραπτό λόγο. Βέβαια μπορεί να μη χαμογελούν όπως απαιτεί η διευθύντρια των My Market η οποία είχε «εκλεγεί» αντιπρόσωπος στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων με τις δυνάμεις που υπερασπίζεται ο κ. Χατζησάββας. Τέλος, στα στελέχη της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου στον αγώνα τους για να εκλέξουν Δήμαρχο τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Και εις ανώτερα!

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: