Από τα χαράματα στη μάχη της απεργίας οι εργαζόμενοι στον κλάδο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών

Εικόνες από την απεργιακή περιφρούρηση, έξω από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
Οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν να υπογραφούν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που να κατοχυρώνουν τις κατακτήσεις τους και να τα προασπίζουν ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Στη μάχη της 24ωρης απεργίας στον κλάδο τους, έχουν ριχτεί από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι στο χώρο του γάλακτος-τροφίμων-ποτών. Συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή τους κινητοποίηση κι οργανώνουν τον αγώνα τους με απεργιακές φρουρές έξω από εργοστάσια κι επιχειρήσεις, όπως δείχνουν κι οι παρακάτω φωτογραφίες, έξω από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν να υπογραφούν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που να κατοχυρώνουν τις κατακτήσεις τους και να τα προασπίζουν ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τη δίψα των επιχειρηματιών για φτηνό, εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις. Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει μια σειρά κλαδικά αλλά κι επιχειρησιακά σωματεία.

Η σημερινή κινητοποίηση οργανώθηκε μεθοδικά, βήμα το βήμα, και κλήθηκε να ξεπεράσει μια σειρά εμπόδια, από την εργοδοτική τρομοκρατία και την απειλή της απόλυσης, μέχρι την ανοιχτή απεργοσπαστική δράση εργοδοτικών σωματείων και εργατοπατέρων (με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλειοψηφία του σωματείο της 3Ε), που νοιάζονται πρώτα απ’ όλα για τα συμφέροντα των καπιταλιτών, αναμασώντας τα ίδια ανιαρά “επιχειρήματα”, για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζόμενων: “κομματική απεργία, που την ανήγγειλε ο Ριζοσπάστης”, με “πολιτικά κίνητρα και μαξιμαλιστικά αιτήματα”, “χωρίς ρεαλισμό”. Προφανώς ο ρεαλισμός τους εξαντλείται στα 500 και τα (σκάρτα) 600 ευρώ του βασικού μισθού, και τις ατομικές συμβάσεις με τους εργοδοτικούς εκβιασμούς, στις οποίες συναινούν και τις προσυπογράφουν.

Όλο και περισσότεροι εργάτες αντιλαμβάνονται το βρώμικο ρόλο τους, και το μαύρο μέτωπο που έχουν συμπήξει με την εργοδοσία, και δίνουν στην πράξη τη δική τους απάντηση, με μαζικές συνελεύσεις το τελευταίο διάστημα και τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση για τις συλλογικές συμβάσεις. Ένα μέτωπο που ανέδειξε πως ο αγώνας σε κάθε επιχείρηση πρέπει να τροφοδοτεί το συλλογικό αγώνα στον κλάδο, και αντιστρόφως, ο αγώνας στον κλάδο δίνει δύναμη στους εργαζόμενους κάθε επιχείρησης για να διεκδικήσουν και να υπογράψουν καλύτερες συμβάσεις.

Οι απεργοί δίνουν αυτές τις ώρες τη μάχη της περιφρούρησης, ενώ το απόγευμα πραγματοποιούν τις απεργιακές τους συγκεντρώσεις. Το κλαδικό σωματείο της Αττικής προχωρά σε απεργιακή συγκέντρωση, το απόγευμα στις 5 μ.μ., στην Ομόνοια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: