Απέλυσαν τον Πρόεδρο του ΕΚ Λαυρίου! – Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι

Ο νόμος προστατεύει τα συνδικαλιστικά στελέχη από την απόλυση, αλλά η εταιρία “Αφοί Βλάχου” προχώρησε στην άδικη και καταχρηστική δίωξη του Προέδρου του ΕΚ Λαυρίου, στοχοποιώντας τον για την πρωτοπόρα δράση του.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο νόμος προστατεύει τα συνδικαλιστικά στελέχη από την απόλυση, ακριβώς για να παραμένουν απρόσκοπτα στη δράση τους, μακριά από τον εκβιασμό και τις αυθαιρεσίες του εκάστοτε εργοδότη.

Πλέον όμως η αστική τάξη νιώθει έτοιμη και ώριμη να χτυπήσει μία ακόμα βασική κατάκτηση του εργατικού κινήματος, όπως δείχνει η άδικη και εκδικητική απόλυση του Προέδρου του ΕΚ Λαυρίου, Δαμασκηνού (Μάη) Μέντη, που δούλευε στην επιχείρηση “Αφοί Βλάχου” και στοχοποιήθηκε για τη δράση του, ως μέλος της σωματειακής επιτροπής στην επιχείρηση.

Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΚ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία, ως πρώτη αντίδραση για την ανάκληση της απόλυσης, αναφέροντας:

«Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου που δουλεύει στην επιχείρηση “Αφοί Βλάχου” έγινε στόχος της εργοδοσίας για τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και δράση καθώς ήταν πρωτοπόρος εργάτης, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων της επιχείρησης.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί τον πρόεδρό της καθώς και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση σε κάθε εργασιακό χώρο. Καλούμε την εργοδοσία της επιχείρησης να πάρει πίσω την εκδικητική απόλυση – συνδικαλιστική δίωξη καθώς και να εφαρμόσει όλα όσα έχει συμφωνήσει το προηγούμενο διάστημα και επέβαλαν οι συνάδελφοι με τον αγώνα τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του εργοστασίου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία που αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση για την Τετάρτη 17 Ιούλη και να υπερασπιστούν τον συνάδελφό τους, κάτι που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν και το έχουν αποδείξει και στο παρελθόν. Τέλος, καλούμε όλα τα ταξικά συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς του κινήματος να δείξουν την αλληλεγγύη τους ώστε να γυρίσει πίσω στη δουλειά του ο συνάδελφός μας και να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη του ενοικιαζόμενου εργαζόμενου και μέλους της Σωματειακής Επιτροπής της επιχείρησης.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: