Απαράδεκτα αντεργατική η στάση της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου

ΟΣΥΑΠΕ: Αυτή η προκλητικά αντεργατική στάση του Περιφερειάρχη, που έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με το  ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συντάσσεται με όλα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πρέβεζας, με την ομόφωνη Απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, για την στάση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη αναφορικά με την άρνησή του να εφαρμόσει την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς και τα προβλεπόμενα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 19 μήνες από την έναρξη ισχύος της ΕΣΣΕ η Περιφερειακή αρχή σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων Συλλόγων της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Γιάννενα στις 13/12/2019, με πολύ επιθετικό και προσβλητικό τρόπο αρνήθηκε την εφαρμογή της. Επίσης στην απαίτηση των εργαζομένων για εφαρμογή των προβλέψεων του Ν.3850/2010 (Κώδικας νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων), καθώς και της ΚΥΑ 43726/2019 για την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και μέτρων προληπτικής ιατρικής σε υπαλλήλους των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, απάντησε ότι χορηγεί  ότι κρίνει ο ίδιος απαραίτητο και σε όποιους κρίνει ότι πρέπει να δοθούν!!!

Αυτή η προκλητικά αντεργατική στάση του Περιφερειάρχη, που έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με το  ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη

Ζητάμε το αυτονόητο, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και της νομοθεσίας για την υγιεινή & ασφάλεια των εργαζομένων.

  • Απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου την άμεση εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και τη χορήγηση των ΜΑΠ & μέτρων προληπτικής ιατρικής.
  • Ζητάμε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου να θέσει ως θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα ζητήματα αυτά.

 Η υπομονή των εργαζομένων εξαντλήθηκε!!!

Με κοινή δράση ΟΣΥΑΠΕ και πρωτοβάθμιων Συλλόγων της Περιφέρειας Ηπείρου θα δώσουμε λύσεις σε όλα τα παραπάνω.

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: