Απαιτούμε να ζήσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, και όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας! 

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στη Σπάρτη την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 11:00 πμ. στο Πάρκο του ΟΤΕ

Στην απεργία στις 6 Απρίλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, όλος ο λαός να βροντοφωνάξει με όλη του τη δύναμη ΟΧΙ στην ακρίβεια, στη φτωχοποίηση, την ανεργία. ΟΧΙ στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

 Απαιτούμε να ζήσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Και όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.  Δεν μπορεί το 2022 μόνο για τον λογαριασμό του ρεύματος να θέλεις ένα μισθό. 

Διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε από τη δουλειά μας που μας τα κλέψατε όσοι μέχρι σήμερα κυβερνήσατε. Είστε όλοι υπεύθυνοι για την καταστροφή μας. 

Αρκετά έχετε ταλαιπωρήσει τους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου με τις κοροϊδίες σας και με τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις στημένες αντιπαραθέσεις σας για να εξαγοράζετε ψήφους και θύματα σε κάθε εκλογές για να συνεχίζετε την δική μας καταστροφή, παίρνοντας ο ένας τη σκυτάλη από τον άλλο ψηφίζοντας όλοι σας μνημόνια και νόμους εναντίον μας. 

Πριν από 2 χρόνια βαφτίσατε την μάχη ενάντια στην πανδημία ως “πόλεμο ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό”. Η πολιτική σας είναι ο πραγματικός εχθρός που άφησε ανυπεράσπιστο τον λαό στον “πόλεμο με την πανδημία”. Η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, προωθεί τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της υγείας με “νοσοκομεία επιχειρήσεις” με μορφή ΝΠΙΔ όπως το νέο νοσοκομείο Σπάρτης με τον “ασθενή πελάτη” και τον εργαζόμενο λάστιχο.

Έρχεται θύελλα. 

Τώρα μαζί με όλα τα άλλα ζούμε έναν καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την οποία καταδικάζουμε. Απαιτούμε να σταματήσει, και να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας. Σε αυτόν τον άδικο και καταστροφικό πόλεμο είμαστε με το λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας, και όλων των χωρών. 

Συνεχίζουμε σταθερά στο μονόδρομο του αγώνα. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Μόνο με μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή που ζούμε και  τα νέα μέτρα που μαγειρεύονται για να ολοκληρωθεί. 

Διεκδικούμε:

– Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

– Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. 

– Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.

– Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

– Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές».

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στη Σπάρτη την Τετάρτη

6 Απριλίου στις 11:00 πμ. στο Πάρκο του ΟΤΕ

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: