Αντιδράς στις απολύσεις; Στο τμήμα…

Προσαγωγές συνδικαλιστικών στελεχών στο Αστυνομικό Τμήμα, γιατί έκαναν παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις της εταιρίας “Γεωανάλυση ΑΕ”.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς οδηγήθηκαν και παραμένουν ως τώρα, με βάση την τελευταία ενημέρωση, οι συνδικαλιστές Νίκος Ζώκας, μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Δημήτρης Τσιτίνης, κι άλλα μέλη του Σωματείου.

Ο λόγος; Η παρέμβασή τους στην εταιρία “ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ” που την περασμένη βδομάδα προχώρησε σε τέσσερις απολύσεις εργαζομένων. Συγκεκριμένα, μοίραζαν μαζί με τους τέσσερις απολυμένους συναδέλφους, έξω από το κτίριο της εταιρίας, την ανακοίνωση του Σωματείου στους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την Παρασκευή, καλώντας τους στη σημερινή Γενική Συνέλευση, για να καθορίσουν τη στάση τους.

Μέλη της διοίκησης του Σωματείου μπήκαν στο κτίριο της εταιρίας, για να παραλάβουν το έγγραφο της απόλυσης ενός συναδέλφου, που είναι απαραίτητο για την καταγγελία της απόλυσης στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η κίνηση αυτή εξόργισε τον εργοδότη, που τους επιτέθηκε φραστικά, και ακολούθως κάλεσε την Αστυνομία, που οδήγησε τους συνδικαλιστές στο ΑΤ Καλαμαριάς.

Το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν είναι σαφές. Οι απολύσεις είναι δικαίωμα του εργοδότη, αλλά η έμπρακτη αντίθεση σε αυτές διώκεται και τιμωρείται. Το δόγμα “νόμος και τάξη” σε εφαρμογή…

Με πληροφορίες από τον 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: